*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23
Коментари Харесай

Водещите новини! Краставите магарета… Тръмп нарече „гениален“ плана на Путин; цивилните в Украйна вече могат да носят огнестрелно оръжие

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 23 февруари ***

 

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като " гениални " дейностите на президента на Русия Владимир Путин по повод Украйна и назова съветския водач " доста рационален ", оповестяват " Дейли мейл " и " Индипендънт ".

Помолена по-късно да разяснява това изявление, говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че се стараят да не одобряват препоръки " от някой, който хвали президента Путин и неговата военна тактика ". По думите й, съобщи от Българска телеграфна агенция, от републиканците зависи да не политизират в допълнение въпроса.

***

Върховната Рада на Украйна одобри позволение за самозащита, което разрешава на цивилни жители да носят огнестрелно оръжие, съобщи специфичният делегат на bTV в Киев Цветана Балабанова.

Обсъждано е и въвеждането на изключително състояние.

В същото време, в цялостен контрастност на политическата обстановка, един от украинските вестници излезе със заглавие на първа страница „ Надежда “ за рускоукраинската рецесия.

***

***

Украйна прикани през днешния ден жителите си да изоставен Русия неотложно, базирайки се на опасност от съветска инвазия, която може да усложни обезпечаването на консулски услуги, съобщи Агенция Франс Прес, осведоми БНР.

***

***

Над 1600 снаряда са паднали в пограничните села на Донецка и Луганска области, сподели репортерът на бТВ Стоян Георгиев, който преди три седмици посети точно този регион.

***

Австралия се причисли през днешния ден към Съединените щати, Европейския съюз, Канада, Германия и Англия в налагането на наказания на Русия, откакто Москва подреди изпращането на бойци в сепаратистките региони в Украйна Донецк и Луганск, които призна за самостоятелни, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Ройтерс.

***

Плановете за диалог сред американския и съветския президент са анулирани, разгласи държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен на фона на ескалиралото напрежение по оста Русия - Украйна.

***

Международното състояние стартира да става все по-сложно; рецесията с съветската експанзия в Украйна дава мотив за паники и в други региони.

***

„ Възраждане “ си стачкуват против зеления документ, макар че той беше анулиран. Днес е 23 февруари – денят на руската войска. На естрада пред някогашния партиен дом от партията стачкуват против българското държавно управление. 

***

„ Кажете дали различен път е имало министър-председател да пристигна на митинга ви? Искам да покажа, че българското държавно управление не го е боязън да приказва с народа. Единият вид беше да заставам горе и да виждам. Аз съм тук, с цел да чуя вашите рецензии. Ако желаете да има смяна в тази страна, би трябвало да работим дружно. Ако не работим дружно, няма да стигнем до средата “, обърна се министър-председателят към недоволните жители.

***

За последващите дейности в хода на инспекцията, както и за резултатите от нея, българската общност ще бъде навреме осведомена.

***

Обрат в следствието на убийството в парка в столичния квартал „ Бояна ”. През лятото на предходната година там беше убита жена, до момента в който си почивала на скамейка.  

Обвинен в закононарушението беше мъжът, с който Евгения Трайкова живеела на фамилни начала. Той прекара седем месеца в ареста. На мястото на убийството обаче, проверяващите са разкрили ДНК на различен човек, който към този момент се търси.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР