*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21
Коментари Харесай

Водещите новини! Това ли е началото на войната в Украйна? Министър: Да свалим розовите очила, България е в лошо състояние

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 21 февруари ***

 

Снаряд удари съветски граничен пункт, оповестява Rusia Today.

Инцидентът става на фона на известия за артилерийска пукотевица по линията на контакт с Донбас. 

Според съветската медия охраняем пост на границата сред Русия и Украйна е бил ударен от проектил, изстрелян от другата страна на границата.

***

Президентът на Русия Владимир Путин привиква през днешния ден незабавно съвещание на Съвета за сигурност. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от БНР.

Песков добави, че през днешния ден са планувани няколко телефонни диалога на президента Путин.

Единият е с френския президент Еманюел Макрон и се чака да се състои към среднощ българско време.

Путин и Макрон разговаряха и през вчерашния ден, и тази нощ.

***

Американското разузнаване разполага със сведения, че съветски полеви командири са получили заповеди за навлизане в Украйна и към този момент възнамеряват маневрите в секторите от бойното поле, за които ще дават отговор, твърди Си Би Ес.

Телевизията цитира държавния секретар Антъни Блинкън да повтаря позицията на формален Вашингтон, че съветският президент Владимир Путин към този момент е взел решение за навлизане. Като удостоверение на опасенията си Блинкън привежда известията, че 30 000 съветски бойци ще останат в Беларус и след приключващите през днешния ден учения.

***

***

Правителството на американския президент Джо Байдън е подготвило начален пакет от наказания против Русия, който включва възбрана за финансовите институции в Съединени американски щати за правят преводи на съществени съветски банки, заяви Ройтерс, като се базира на трима източници, осведомени с тематиката.

***

***

„ „ Марица-Изток “ ще се затвори, въпросът е по кое време. Като Топлоелектрическа централа може и да не се затвори, само че енергийният съставен елемент въглища би трябвало да стане ясно на всички - завършва. Те основават климатичните промени, те са най-големият фактор за парниковите газове. В същото време тези предприятия дължат доста пари поради квотите. Затова стопански, екологично и енергийно ние би трябвало да излезем от въглищните централи “, съобщи Сандов.

***

Представете си жителите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно почитание, ценене на правата им и разцвет.

Двете страни да способстват интензивно за развиването на общи компании, които да основават голяма добавена стойност дружно, да имат растящи стопански системи, да имат взаимни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи просветителни стратегии, да няма граница сред двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на ненавист, да строим автомагистрали, да имаме съвременни влакови линии.

***

Денди е в извънредно тежко положение с черепно-мозъчна контузия. Има голям брой фрактури, отоци, съществено е обичай в главата. Има сериозна заплаха за живота му. Това съобщи PR на " Св. Анна " пред камерите на Нова телевизия.

Той е въведен в медикаментозна кома, а лекарите се борят за живота му. Лекарят сподели, че Милчев не е идвал в схващане, с цел да изясни за случилото се.

***

В неделя канадската полиция пое цялостен надзор над центъра на столицата Отава и сложи ограждения, до момента в който общински чиновници чистеха отпадъците, а снегорини разчистваха улиците след два дни на конфликти и 191 ареста, с които завърши триседмичната окупация на града, заяви Ройтерс.

Демонстрантите използваха стотици камиони и други транспортни средства, с цел да блокират центъра от 28 януари насам, което принуди премиера Джъстин Трюдо да приложи рядко употребявани изключителни пълномощия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР