*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21
Коментари Харесай

Водещите новини! Медиците изнемогват в битката с COVID; влак помете кола, двама загинаха

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 21 януари ***

Снимка на смазани от отмалялост медици, легнали в Коронавирус отделението в пловдивска болница, провокира вълна от мнения в обществените мрежи.

Изображението запечатва вечно страстта на студентите от Медицинския университет, които са и доброволци в тази болница.

„ Коронавирус отделението в болничното заведение съществува от съвсем 2 година, от този момент имаме и доброволци, които са най-вече студенти пети курс медицина, както и стажант-лекари. Дават наряди наедно с нас “, изясни пред бТВ началникът на Коронавирус отделението в УМБАЛ „ Каспела “ Д-р Станислав Къртев.

***

Мъж и жена са починали, откакто трен е блъснал автомобила им.

Инцидентът е станал тази заран към 09,00 ч. на жп прелез до с. Янтра, заяви ОДМВР - Велико Търново.

По първична информация трен, движещ се по направление Г. Оряховица. - Русе, е блъснал лек автомобил "Ауди ", преминаващ през жп прелеза, охраняван със светлинна и звукова сигнализация.

***

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е почнала инспекция след присъединяване на доцент Атанас Мангъров в предаването на Нова телевизия "На фокус ".

В ефир двамата, дружно с доктор Александър Симидчиев, дебатираха върху потребността от имунизация против COVID-19. Тогава Мангъров съобщи, че "564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “.

От здравно министерство бяха безапелационни - в България няма потвърден случай на умрял от ваксина против COVID-19. Проверката на прокуратурата следва да откри дали има данни за осъществено закононарушение, каквото е всяването на суматоха.

***

Делото за гибелта на журналиста Милен Цветков е на финалната права. Очаква се през днешния ден да са пледоариите, както и обясненията на обвинения Кристиан Николов, провокирал злополуката.

***

***

Според специалисти, представени в отчета, границата сред България и Турция е една от сериозните точки, където Регламентът за отбрана на животните съвсем не се съблюдава. Най-очевидните нарушавания в Общността и при експорт към трети страни включват липса на задоволително пространство над животните, липса на вода или храна, несъответствуващи транспортни средства, дълготрайно време за пътешестване.

Евродепутатите приканват също износът на живи животни да бъде одобряван единствено в случай че е в сходство с европейските стандарти за хуманно отношение към животните.

***

По време на брифинга стана ясно още, че детските градини и яслите ще са безвъзмездни в цялата страна от април. Отделно ще има и обезщетения за родителите, за чиито деца няма място в детските заведения. Те ще се изплащат и за деца до 3-годишна възраст.

***

***

Москва изиска юридически обвързващи гаранции от НАТО да спре разширението си и да се върне в границите си от 1997 година

***

След протоколите фрагменти, фотоси и обръщения се чака стартират договаряния при закрити врата. Освен Блинкън и Лавров в диалозите ще вземат участие още 12 души от двете страни. Предвижда се договарянията да продължат минимум два часа.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР