*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19
Коментари Харесай

Водещите новини! Украинският външен министър е в България. Кирил Петков е разговарял със Зеленски

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 19 април ***

 

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба на посещаване в България.

По неофициална информация Кулеба е пътувал с автомобил през нощта, минал е през Румъния и към този момент е у нас.

А министър председателят Кирил Петков е провел диалог с Володимир Зеленски. Това излиза наяве от обява в " Туитър " на украинския президент. Двамата са разискали проблемите с навигацията в Черно море.

***

„ Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората. Но Русия сега е разнообразни – убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава схващане “.

***

***

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи през днешния ден, че новата съветска атака против Източна Украйна е почнала, съобщи Франс прес.

„ Това е истински пъкъл. Офанзивата стартира, тази, за която приказваме от седмици ", съобщи губернаторът във Facebook. " Има сражения в Рубижне и Попасна, неспирни боеве в други мирни градове ", осведоми Гайдай, малко откакто заяви в Телеграм за гибелта на четирима цивилни в Креминна, град, който бе високомерен през днешния ден от съветските сили “.

***

***

Обсъдихме продължаващата експанзия на Русия в Украйна. Беше изразена за следващ път поддръжката на България към украинската страна. Много е значимо украинският народ да усеща, че всички съдружници на Европейски Съюз и НАТО, че цялата интернационална общественост поддържа Украйна. Това съобщи на брифинг министърът на външните работи Теодора Генчовска след среща с украинския ѝ сътрудник Дмитро Кулеба, съобщи кореспондент на Novini.bg

***

Изоставени и разпадащи се бойни машини – това е останало от съветската военна колона танкове край Киев. Видеоклип от мястото изпрати специфичният делегат на Би Ти Ви в Украйна Стоян Георгиев.

***

Според съветския президент обаче " към този момент може изрично да се съобщи, че тази политика е претърпяла проваляне, дружно със тактиката за стопански блицкриг ".

По думите му глобите са се обърнали против тези, които са ги наложили.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР