*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 18

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 18
Коментари Харесай

Водещите новини! Анти-ваксърите стават все по-агресивни; шефът на БЛС за Мангъров: „не може да се нарича лекар“

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 18 януари ***

Двама мъже и една жена преодоляват защитата на Университетската болница "Медика " в Русе и нахлуват в Коронавирус отделението, където е настанен техен непосредствен. Това оповестиха от ОДМВР-Русе.

Единият от мъжете, на 46 години, заплашва с ликвидиране лекарите и медицинския личен състав. Той е арестуван за 24 часа.

***

Агресия против доктор в русенското Ново село поради сложена ваксина. Прокуратурата се самосезира, а Министерство на вътрешните работи арестува причинителят, разяснява бТВ.

На фрагменти, публикувани във „ Facebook “ страницата на Венцислав Ангелов, прочут като Чикагото, както и в различен уебсайт, се вижда по какъв начин той влиза в спор с персонален доктор.

***

„ Безкрайно сме афектирани, засегнати и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той всекидневно оказва помощ и се грижи за болните. Този сътрудник е отишъл самичък в едно село, с цел да се грижи за хората и правейки това на тях не им се постанова да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват”, съобщи доктор Гергана Николова от БЛС в студиото на NOVA във връзка последния клип на потърпевш доктор в Русенско.

***

По мотив постъпили журналистически въпроси, свързани с изказвания на доцент Атанас Мангъров в ефира на „ Нова телевизия “ (16 януари т. г.): „ 564 души, които са умряли, те са умряли, тъй като са имунизирани “, Министерството на здравеопазването и Изпълнителната организация по медикаментите осведомят всички български жители:

***

9996 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за последните 24 часа.

***

„ Лекар, който популяризира подправени вести, не може да бъде наименуван доктор “, сподели пред бТВ Иван Маджаров, началник на Българския лекарски съюз, по адрес на доцент Атанас Мангъров.

По думите му той продължава да популяризира погрешна информация и да има вяра в тайни теории.

„ Мангъров споделя, че 500 души са починали заради имунизиране – такива данни от Министерството на здравеопазването няма. За него не е належащо да цитира и да вади доказателства, той има вяра в конспирации “, сподели Маджаров.

Той добави, че от БЛС са дали предложение за двама експерти, които да се включат в работната група, която би трябвало да прави оценка ограниченията против ковид.

„ Това беше политическа среща сред министър председател и партия, а експертната група следва да бъде основана “, сподели Маджаров.

***

Автобус от Косово, в който са пътували и деца, е аварирал тази заран у нас. Инцидентът е станал към 4.30 ч., на околовръстния път на Кюстендил при отбивката за язовир Дренов дол, оповестиха от полицията.

Няма съществено потърпевши пасажери, сподели представителят на Областната дирекция Катя Табачка.

***

Министър-председателят Кирил Петков дойде в Скопие.

На летището българският министър председател бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Пред Министерски съвет на РСМ министър председателят Петков бе посрещнат на публична гала и с българския химн, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Европейският парламент избира през днешния ден своя ръководител за идващите две години и половина. Вотът евентуално ще протече в няколко тура.

За първи път в историята на Европарламента и обратно на правилото за скришен и присъствен избор, европейските депутати ще гласоподават отдалечено за своя предстоящ ръководител. Причината – санитарната обстановка поради Коронавирус.

Победител е спечелилият безусловно болшинство т.е. половината гласове плюс един.

Досегашният ръководител Давид Сасоли умря на 11 януари след боледуване.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР