*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 14

...
***
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 14
Коментари Харесай

Водещите новини! София преминава към червената COVID-зона. Божанов: Ще направим опит пак да съберем коалицията


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 14 юли ***

 

София последователно минава към алената Коронавирус зона.

Продължава повишението на броя на болните от COVID-19 в страната, демонстрират днешните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания. На двуседмична база заболеваемостта в

България от коронавирусната зараза е 145 на 100 хиляди души население.

***

***

Ще създадем опит да съберем още веднъж обединението, в случай че получим третия мандат. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ министър на електронното ръководство в оставка, който е от „ Демократична България “.

Причината е, че след нови предварителни парламентарни избори, Народното събрание ще е по-фрагментирам от настоящия, посочи той.

Според Божанов при сформиране на ново държавно управление би трябвало да се избегне досегашното делене на министерствата по партии, което парцелирало ръководството и основало голям брой проблеми.

***

„ Продължава тестването на нашето въздушно пространство и въздушното пространство на НАТО, защото случая е безусловно идентичен. Взехме съответните заключения от предния път и той беше свален “.

Това сподели пред bTV Ангел Борисов, авиоексперт по сигурност на полетите, по отношение на информацията, че българските Военновъздушни сили са прехванали през вчерашния ден вечерта край Свищов дребен аероплан извършител.

„ Височината от 600 метра, на която е прехванат край Свищов самолетът извършител Чесна-150, е височината на нарушителите “, сподели още Борисов.

***

Сергей Димитров, представящ се за народен представител от " Продължаваме промяната ", е задържан след серия измами в Пловдив. Това оповестиха от прокуратурата.

Досега четирима са се хванали на лъжите му и са платили, с цел да им свърши услуги с легализиране на противозаконни постройки.

***

До момента е открито, че Сергей Димитров е правил измамите, като се е представял за народен представител, юрист, арбитър, представител на религиозна организация и медиатор на политическа партия.

Той употребявал няколко схеми.

Димитров. обещавал, че може да узакони противозаконни постройки в разнообразни обитаеми места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били изгубили парцелите си посредством продажби от частен правосъден реализатор поради неплатени задължения, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе правосъдни каузи и ги завоюва. Сергей Димитров получавал възнаграждение, само че не правил услугите.

***

„ Това, че толкоз време се отървава и се скатава по някакъв метод от закона в допълнение му дава силата и увереността, че може да направи каквото си желае, без да носи отговорност “, сподели още Тодоров.

Според него един от проблемите е, че дълги години в обществото ни се е наложило като държание това да се държиш дебелашки и надменно.

***

***

***

„ Тази седмица ще актуализираме проекта на база на измененията в Закона за здравето. Заетостта на интензивните кревати, заетостта на болничните кревати ще са от критериите за въвеждане на ограничения. 

Ще има 6 области в страната. 

Няма и не се планува да има ограничавания и затваряне на бизнеси, ограничавания посредством коронавирус документи и ограничаване за предвижване на жителите из страната. По-голямата част от България се намира в Етап 0, с няколко области в Етап 1 “, съобщи министър председателят.

***

Комисия в Конгреса на Съединени американски щати гласоподава за включване на изменение, препоръчано от конгресмена от гръцки генезис Крис Папас в Закона за позволения за национална защита (NDAA) за фискалната 2023 година, което ще забрани продажбата на самолети F-16 или комплекти за рационализация такива самолети на Турция, в случай че не са изпълнени избрани условия, написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

Поправката изисква американският президент да удостовери, че " сходен трансфер е в националния интерес на Съединените щати " и изисква " предприемане на съответни стъпки, с цел да се подсигурява, че такива F-16 не се употребяват от Турция за многократни неразрешени навлизания във въздушното пространство на Гърция ".

***

„ Кремъл е заповядал да се започва развой по основаване на доброволчески бойни единици за военни дейности в Украйна ", написа в. " Украинская истина ".

Властите по места в някои елементи на Руската федерация към този момент са получили копия от заповедта и стартираха акция по набирането на бойци. Според калкулации на института в случай че всяка една от над 80-те самостоятелни елементи на страната (републики, области, градове и др.) събере по 400 доброволци, то в Украйна може да се изпратят към 34 000 бойци и офицери.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР