*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13
Коментари Харесай

Водещите новини! „Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си ваксиниран“

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 13 януари ***

Цветлин Йовчев: Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си имунизиран.

Такова нещо не би трябвало да бъде допускано в бъдеще. Трябва да разгледаме дейностите на протестиращите, дейностите на уредниците и дейностите на полицията. Това съобщи някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев в студиото на утринния блок на БТВ.

По думите му правото на митинг и свободно изложение на мнение са съществени полезности, само че би трябвало да е ясно, че правата на протестиращите свършват там, където стартират правата на другите: “Насилието не може да бъде употребявано за политически цели”.

***

***

С над 40 000 души се е нараснала смъртността у нас през 2021 година. Това съобщи в ефира на Нова телевизия икономистът Петър Ганев.

147 727 души са умряли през 2021 година, за съпоставяне през 1918 година, умрелите са били 151 525 души. Това е рекордна смъртност за последните 100 години у нас, сподели Ганев.

***

Съветът за електронни медии със угриженост регистрира следващото посягане против кореспонденти по време на практикуване на професионалните им отговорности.

***

Вчерашния ден 77 индивида са изгубили живота си в борбата с коронавирус. Организирането на хора да пътуват, насърчавайки ги да не употребяват защитни средства и ваксини, е безразсъдна хулиганска демонстрация. Депутатите на “Възраждане” са имунизирани. Те могат да развеят депутатската си карта и да бъдат признати в най-хубавите лечебни заведения. Това съобщи Николай Ангов от ПГ на “Продължаваме промяната”.

***

***

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин опроверга изказванията на депутати от "Възраждане ", че е отказал да се срещне с представители на протестиращите през вчерашния ден:

***

Нямаме комисия за нравственос в този парламент, в случай че имаше - трябваше да се занимае с тяхното държание, уточни Мирчев.

***

„ Имам един въпрос. В тази зала има доста положителни експерти, професори по медицина, финансисти, доста положителни адвокати. Ако аз на следващия ден реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са дали своят вот за мен, и им кажа “елате да влезете нелегално в Народното събрание, елате да поблъскате служители на реда, ще ви платя рейсовете, може да ви дам и по 40 лева.”, не е ли вярно господин основния прокурор да изиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в пандиза. И въпросът ми е елементарен - дали в закона написа, че той важи единствено за мен или за шепа нещастни фашисти “.

***

***

Сенаторите утвърдиха късно нощес новите правила, които значат, че скоро неимунизираните няма да могат да посещават заведения за хранене и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на огромни дистанции. Досега те можеха да вършат това, в случай че имат негативен тест.

***

Италия ще уважи ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли с държавно заравяне, разгласи държавното управление през днешния ден, ден след кончината му на 65-годишна възраст, съобщи ДПА.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР