*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13
Коментари Харесай

Водещите новини! Омикрон е вече у нас; Наводнения опустошиха част от пещерата Дяволското гърло

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 13 декември ***

Математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев съобщи пред Bulgaria ON AIR, че разновидността Омикрон към този момент е у нас.

"Имаме доста връзки с Англия, не знам контролът да е затегнат. Прекарва се леко, по какъв начин да го забележите... Човек не подозира, че има Омикрон. Хората се завръщат за празниците, въпросът е какъв брой е човекопотокът. Едно 30 000 служащи и студенти ще се върнат ", изясни той в студиото на "България заран ".

Проф. Кунчев чака осезаемо повишаване в броят на инфектираните след празниците. Математикът даде образец с Англия и ограниченията, които взима Обединеното кралство. Очаква се там поради Омикрон да починат още сред 25 хиляди и 75 хиляди души.

***

Един от най-яростните съперници на имунизацията против COVID-19 в Австралия Макс Харисън е умрял в събота след затруднения, породени след заразяване с ковид, предадоха международните организации.

Той беше един от представителите по време на огромния митинг против имунизациите в Сидни на 27 ноември, на който участваха към 9000 души и където съобщи, че "политиците би трябвало да бъдат удавени ".

***

***

532 са новите случаи на ковид в България при направени 12 771 теста през миналото денонощие. 82,89% от новозаразените са лица, които не са имунизирани, демонстрират данните на Единния информативен портал към среднощ. Положителни проби са дали близо 4,2 % от всички изследвани.

***

***

100-метров въртоп е опустошил инфраструктурата в пещерата Дяволско гърло при наводненията през миналата нощ.

Това оповестиха от Туристическо сдружение „ Орфей “ – Девин на страницата си във „ Facebook “.

Нанесени са големи вреди. Организацията, която стопанисва обекта, стартира неотложно действия по възобновяване на вредите.

Много от обитаемоте места в Смолянско пострадаха от изобилните превалявания през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, отчасти и община Девин.

Пътят Смолян - Девин е затворен поради подкопаване на 4-5 места. Има сигнали за свлачища.

***

Пострадали са трима души от медицинския екип, заяви представителят на Центъра за незабавна здравна помощ в столицата Катя Сунгарска, съобщи БНР. В колата за спешна помощ не е имало пациент. Колата на Спешна помощ е пътувала с троен реанимационен екип към адрес на пациент, с включена сигнализация.

***

Нека да създадем такава прокуратура, на която всички можем да имаме вяра, че ще си свърши работата и всеки да си носи отговорността пред нея. Това съобщи съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов пред публицисти при влизането си в Народното събрание за гласуването на кабинета "Петков ".

На въпрос какво счита за изказванието на опозицията, че новото държавно управление няма потребност от 100 дни доверие, тъй като е продължение на двата служебни кабинета, Иванов уточни, че сходна теза е несериозна.

***

Това е продължение на двувластието, в което живеем. Ще се научим, че сами би трябвало да се ориентираме в истината. Институциите явно не могат да се схванат по сред си. Това е среда, в която избуява постистината. Нашите институции живеят в режим на тежък спор. Това съобщи Харалан Александров в студиото на утринния блок на Nova във връзка спора сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.

По думите на Калина Влайкова правосъдната промяна ще се случи мъчно.

„ Страшно е, че институциите се постанова да си приказват пред медиите. Допускам, че сътрудниците от ГДБОП имат известни учредения. Трябва да има бързо, дейно следствие “, сподели Алексей Пампоров. По думите му има опция за бързо произвеждане.

***

Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласоподава за проектокабинета с министър председател Кирил Петков, след което ще напусне Народното събрание. Причините са персонални.

***

Мъж простреля 57-годишната си жена в Перник и се самоуби. Инцидентът е станал през вчерашния ден сутринта към 9 ч. в региона на автогарата.

Все още няма публична информация от полицията, само че съгласно осведомени двамата имат едно дете. Били женени от дълго време, а в последно време съседите им чували чести кавги.

***

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР