*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11
Коментари Харесай

Водещите новини! Страх цари сред служителите на БАБХ на „Капитан Андреево“. 256 нови случая на заразяване с коронавирус

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 11 юли ***

 

Страх царува измежду чиновниците на БАБХ на Капитан Андреево. Персоналът е подтиснат. В първия ден от изключителния одит, който направи задача на Европейска комисия, трима чиновници - ветеринар и фитосанитари, не са се явили на работа. Това заяви шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов пред Българска национална телевизия.

Агенцията по сигурност на храните сезира прокуратурата и ГДБОП поради откритите фрапантни нарушавания при контрола на граничния пункт.

Христо Даскалов удостовери думите на Ивайло Мирчев от " Демократична България ", че службите са имали задоволително информация за нередностите на " Капитан Андреево ".

Трима са чиновниците, които в навечерието на инспекциите са излезли в болничен, без да има забележими аргументи за това, сподели Даскалов. Проверяват се болничните на общо 10 души.

***

„ Продължаваме Промяната ” не затваря пътя за договаряния, само че от партията не желаят да изневерят на правилата си - нулева приемливост към корупцията. Това сподели пред Нова депутатът от Политическа партия и краткотраен ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов.

„ Влизане в държавно управление с Движение за права и свободи, ГЕРБ, Има Такъв Народ, със сегашните им водачи - за нас ще бъде прекомерно огромен компромис с нашите полезности. Оставаме правилни на това, което сме споделили. Имаме стратегия и тя включва правосъдната промяна и антикорупционната стратегия ”, изясни той.

***

Ако Демократична България поеме отговорността за основаване на държавно управление, то в структурата на кабинета, който бихме предложили, ще съществува позицията вицепремиер по климатичните политики. Това е извънредно значима позиция, счита Сандов.

***

През последното денонощие у нас бяха регистрирани 256 нови случая на заразяване с ковид, стана ясно от новите данни, оповестени в Единния информативен център.

***

Дисциплинарно произвеждане е формирано на съображение налични данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.

Служителката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец.

***

В поста за неналичието на топлофициране на по-голямата част от постройките в Нижни Новгород Поднебесни направил заключителен коментар: „ Сметнете какъв брой коства един ден от „ спецоперацията “, мисля, че това би стигнало всички здания в града да бъдат снабдени с гореща вода. Но руснаците са подготвени да дадат за ДНР 13-тата си заплата, дори и да я нямат “.

Делото против Поднебесни е траяло 2 минути, а правосъдният състав даже не се е опитвал да потвърждава авторството на подсъдимия.

***

Хиляди стачкуващи и през вчерашния ден се оповестиха срещу предлагането на Европейския съюз за преговорна рамка. Шествието мина от постройката на държавното управление, през министерството на правораздаването до постройката на Народното събрание.

Малко над час продължи митингът, който освиркваше всяко споменаване на имената на македонски политици, само че и на френския президент Еманюел Макрон.

За през днешния ден е разгласен нов митинг.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР