*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11
Коментари Харесай

Водещите новини! Пиян плаши полицаи с играчка; нов тежък случай на зверско насилие; американците напускат Украйна

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 11 февруари ***

Петдесет и шестгодишен мъж от преславското село Имренчево е арестуван за хулиганска демонстрация. Това оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Вчера мъжът изскача пред полицейски екип от Велики Преслав като насочва против униформените револвер, след това прави опит да избяга.

По-късно излиза наяве, че револверът е детска играчка, а мъжът - пийнал. Пробата с дрегер отчела 2,4 промила.

***

Докато страната още не може да проумее убийството, предшестващо принуждение, чупене на пръсти и изтръгване на нокти в с. Антон, към този момент има нов случай на гневна експанзия и садизъм.

Залят с бензин и запален след скандал.

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че жителите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен Украйна в този момент и че той няма да изпраща американски военни, с цел да изтеглят те американци от страната, ако Русия нахлуе в нея, тъй като това би могло да провокира международна война, предадоха международните организации. "Нещата могат да излязат отвън надзор доста бързо в Украйна ", съобщи Байдън в изявление за Ен Би Си.

***

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко съобщи, че ще я пази с оръжие в ръка. Той изрази подготвеност при положение на съветско настъпление да размени кметския костюм с военна униформа, съобщи Франс прес.

В изявление за Франс прес Кличко съобщи, че от самото начало тренира за водене на бойни дейности и може да стреля с всички типове оръжия.

"Всеки агресор би трябвало да го знае, това няма да бъде една елементарна разходка, това ще му коства скъпо, ние няма да се предадем ", предизвести той.

***

По време на петъчния парламентарен надзор се развихри спор сред Йордан Цонев от Движение за права и свободи и премиера Кирил Петков. Двамата взаимно се упрекнаха неколкократно в неистини. Повод за размяната на реплики станаха законът "Магнитски ", "златните паспорти " и предадения от министър-председателя лист на Прокуратурата.

***

***

Министрите на превоза Николай Събев и на туризма Христо Проданов и представители на главните сдружения в туризма, хотелиерския бизнес и на туроператорите отпътуваха през днешния ден с първия полет от София до Скопие.

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров също е част от формалната българска делегация.

***

В България са регистрирани и трите подтипа на разновидността Омикрон.Това сподели в ефира на „ Твоят ден” доцент Любомира Николаева Гломб, завеждаща поделение „ Вирусология " в НЦЗПБ. По думите й новият вид на вируса беше преобладаващ у нас на към 80% при секвенираните проби до 20 януари.

***

***

Австралийските коали към този момент са заплашен тип, съобщи Скайнюз.

Според данни на централното министерството на околната среда през последните години е маркиран внезапен спад в популацията на този скотски тип. "Най-тежка е обстановката в източната част на страната. Заради продължителните засухи, мощните горски пожари и асимилиране на горски масиви от фермери в интервала 2017 – 2020 година броят на коалите е намалял с 30 на 100 ", показаха още от институцията.

"Щатът Нов Южен Уелс водач в тази черна статистика. Там броят на животните е намалял с 41% ", допълниха от министерството.

***

Либия се озова още веднъж с двама министър председатели, което демонстрира какъв брой огромно е напрежението в страната, в която сигурността е подкопана от битки за власт и политически безпорядък, предадоха международните организации.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР