Водещите италиански партии Движение 5 звезди и Лига постигнаха принципно

...
Водещите италиански партии Движение 5 звезди и Лига постигнаха принципно
Коментари Харесай

Италиански партии се споразумяха да създадат правителство

Водещите италиански партии Движение " 5 звезди " и " Лига " реализираха кардинално съглашение по програмата на съдружно държавно управление, заяви Ройтерс. Очаква се те да понижат налозите, да засилят обществените разноски и да насочат най-голямото предизвикателство към Европейски Съюз след английския референдум за Брекзита преди две години.

Лидерите на крайнодясната " Лига " Матео Салвини и Движение " 5 звезди " Луиджи Ди Майо, които се оказаха измежду спечелилите на изборите от 4 март, обсъждаха общата политическа стратегия за да намерят излаз от патовата обстановка, траяла повече от 10 седмици. След края на траялата над 4 часа среща сред двамата водещи политици Ди Майо съобщи, че партиите би трябвало да уточнят единствено няколко дребни детайлности. Очаква се програмата да бъде финализирана по-късно през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко преди този момент източник от Движение " 5 звезди " съобщи, че като цяло програмата е конкретизирана и тя не съдържа нищо, сочещо вероятно излизане на страната от Еврозоната или от Европейски Съюз.

Споразумението към момента не е оповестено и би трябвало да бъде утвърдено от членовете на партиите, както и от италианския президент Серджо Матарела.

Ди Майо заяви, че е реализиран прогрес по избирането на съдружен министър председател, само че не заяви име.

Предварителен вид на проектоспоразумението демонстрира, че проектът, заложен в него за разноските, ще наруши фискалните правила на Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР