Водещите институции в симулацията бяха полицията, пожарната и Центърът за

...
Водещите институции в симулацията бяха полицията, пожарната и Центърът за
Коментари Харесай

Учение за мащабна катастрофа вдигна на крак аварийните служби в Пловдив

Водещите институции в симулацията бяха полицията, пожарната и Центърът за незабавна здравна помощ, като участваха и Областното пътно ръководство, Регионалната здравна ревизия, Регионална инспекция за опазване на околната среда, БЧК и Доброволното формирование " Пловдив 112 ". 

Условният сюжет предвиждаше верижна злополука на автомагистрала " Тракия " с хипотетично доста потърпевши и зародил пожар. Симулацията включваше няколко леки коли, камион и рейс.

" След подаване на действителен сигнал на тел. 112 бе образуван щаб за съгласуване на обособените служби ", обясни зам.-областният шеф Атанас Ташков.

В симулирания случай имаше 10 ранени и един умрял. Открити бяха мигранти в рейса, а в колоната, формирана в задръстването, имаше бременна жена, която бе превозена с кола за спешна помощ. Отново в задръстването бяха и военнослужещи, които подкрепяха сътрудниците си.

Снимка: БТА

Разиграна бе и обстановка, при която имаше няколко случая с изключение на пътнотранспортно произшествие: разлив на гориво и смазочни материали, които се възпламениха, разлив на вещество, което се разпознава като сяра,

По думите на комисар Георги Мангараков, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив, пожарникарите са подготвени по едно и също време да гасят пожар и да избавят хора, като човешкият живот е приоритет.

Снимка: БТА

Синхронизацията е доста значима, с цел да се реагира при такива произшествия, разяснява началникът на щаба основен контрольор Димитър Бришимов, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че занятието е било действително изиграно и с доста добър резултат. " Позволихме си да усложним ситуацията, като 5 км. след нашето произшествие се случи друго и пренасочихме свободните екипи да обработят и него ", добави той. 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР