Водещите европейски банки всяка година отчитат 20 милиарда евро или

...
Водещите европейски банки всяка година отчитат 20 милиарда евро или
Коментари Харесай

Европейски банки действат в данъчни убежища въпреки скандалите

Водещите европейски банки всяка година регистрират 20 милиарда евро или 14% от общата си облага в 17 територии с изключително удобни данъчни режими, се споделя в отчет на Данъчната обсерватория на Европейски Съюз.

Този % остава постоянен от 2014 година насам, когато вълна от разкрития, като да вземем за пример Lux Leaks и Panama Papers, разкриха данъчните практики, употребявани от фирмите и богатите лица за отбягване на налози.

“Въпреки възходящото значение на тези въпроси в обществения спор и в политическия свят, европейските банки не са понижили доста потреблението на данъчни убежища “, се споделя в отчета.

Обсерваторията е направила обзор на данните, оповестени от 36 финансови институции за интервала 2014-2020 година, със специфичен акцент върху огромните банки HSBC, Deutsche Bank и Societe Generale.

“Наблюдаваме многообразие от обстановки: за HSBC по-голямата част от тези облаги идват единствено от едно леговище (Хонконг), до момента в който в други случаи става въпрос за голям брой данъчни убежища “, се споделя в документа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР