Водещите две тенисистки в основната схема при жените на турнира

...
Водещите две тенисистки в основната схема при жените на турнира
Коментари Харесай

Изненади в Ню Йорк - Плишкова и Кенин са аут от турнира

Водещите две тенисистки в главната скица при дамите на шампионата Western and Southern Open - Каролина Плишкова и София Кенин, отпаднаха на старта. Турнирът трябваше да се организира в Синсинати, само че беше изместен в Ню Йорк. Чехкинята Плишкова, която е сложена под номер 1, пропусна по право първия кръг. Във втория тя пласира 11 аса, само че пък инкасира 9 двойни неточности, с цел да отстъпи на рускинята Вероника Кудерметова с 5:7, 4:6.

Шампионката от Откритото състезание на Австралия и номер 2 в схемата София Кенин също имаше проблеми. Тя отстъпи с 1:6, 6:7 (7) на французойката Ализе Корне, която пък започва с триумф над влязлата с “уайлд кард” американка Катрин МакНали с 6:0, 6:4. Корне игра доста мощно в първия сет и даде едвам 10 точки на Кенин.

" Изобщо не усещам какъвто и да е темп в играта си ", съобщи Кенин. " Не знам както и за какво се случва с мен. Нямах нюх за топката, както се видя и в двата сета. Разочарована съм”, показа родената в Москва американка.

Чехкинята Маркета Вондроушова продължи със серията от неприятни резултати. Намиращата се на 10-о място в решетката на шампионата тенисистка отпадна от немската квалификантка Лаура Зийгемунд с 3:6, 7:6 (3), 4:6. Вондроушова, която е финалистка през 2019 година на “Ролан Гарос”, отпадна в първия кръг и в Палермо на шампионата на WТА. В третия сет тя проби за 4:2 и гледаше към успеха, само че Зийгемунд взе идващите четири гейма и направи поврат.

12-ата в схемата Анет Контавейт (Естония), която дойде като финалистка от Палермо, се класира за втория кръг след 6:3, 6:1 над рускинята Дария Касаткина, попаднала тук като “лъки лузър”. Елизе Мертенс (№14, Белгия) пък преодоля шведката Ребека Петерсон с 6:0 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР