Водещи здравни експерти от САЩ алармираха, че изключително опасният коронавирус

...
Водещи здравни експерти от САЩ алармираха, че изключително опасният коронавирус
Коментари Харесай

Здравни експерти: Коронавирусът е способен да убие 65 млн. души

Водещи здравни специалисти от Съединени американски щати сигнализираха, че извънредно рисковият ковид може да погуби десетки милиони живота в границите на една година.

Учени от влиятелния Център по опазване на здравето ''Джон Хопкинс'' са изготвили модел на хипотетичната пандемия посредством помощта на компютър още три месеца преди експлоадирането на ковид в действителни мащаби. Според предварителните им прогнози към 65 млн. души от целия свят биха могли да станат жертви на ''новата чума'' единствено за към 18 месеца.

На този стадий смъртоносната болест е лишила живота повече от 20 души в Китай, до момента в който инфектираните са над 900. Според специалистите обаче действителните числа се показват в хиляди.

,,Очаквах появяването на ковид в полза на истината, тъй че не мога да кажа, че съм изненадан'', разяснява за ''Business Insider'' доктор Ерик Тонер, старши откривател в центъра ''Джон Хопкинс.''

,,Все още не знаем до каква степен е инфектиран, знаем единствено, че се предава от човек на човек, само че не и до каква степен'', добави той.

Учен: Новият ковид може да бъде открит в границите на 3-5 часа

Според компютърни калкулации, направени персонално от доктор Тонер, след към половин година в съвсем всяка страна по света ще има потвърдени случаи на ковид.

До този миг здравните управляващи са оповестили, че са засекли вируса в Съединени американски щати, Тайланд, Южна Корея, Тайланд, Виетнам, Сингапур, Хонконг, Макао и Непал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР