Водещи учени от 12 държави ще участват в международния научен

...
Водещи учени от 12 държави ще участват в международния научен
Коментари Харесай

МУ – Варна организира международен научен форум по неврогенеза

Водещи учени от 12 страни ще вземат участие в интернационалния теоретичен конгрес „ Неврогенеза на Черно море “/Black Sea Neurogenesis, който ще се организира в интервала 1 - 3 юни 2023 година в КК Албена. Организатор на огромната научна демонстрация е Медицински университет – Варна с поддръжката на плана Transtem на Европейската комисия и Национална стратегия „ Европейски научни мрежи “ на МОН, оповестяват от вуза. Научен уредник на форума е проф. доктор Антон Тончев, невробиолог и шеф на Научноизследователския институт към МУ – Варна. Във форума ще взе участие и доктор Манлио Винчигуера, началник на интернационален екип от учени от Европейското научно пространство на план TRANSTEM.

Богатата научна стратегия е разпределена в три съществени секции: по неврогенеза на развиването, неврогенеза при възрастни и по неврални стволови кафези и глиобластом. Сред учените, които ще дискутират новостите в региона на неврогенезата и стволовите кафези, с изключение на одобрени имена от Германия, Швейцария, Испания, Франция, Австрия, Швеция, Италия, Англия, Гърция и България, в научния симпозиум ще се включат и лектори от Япония и Съединени американски щати.

Форумът е открит (без такса за участие) за докторанти, постдокторанти и студенти. Повече информация за събитието и лекторите може да намерите

Неврогенезата е процесът на формиране на нови нервни кафези от стволовите/прогенитони кафези. Това събитие вълнува учените от целия свят и е във фокуса на голям брой научни опити, защото е от основно значение за съществени процеси в човешкия мозък като памет, учене, стрес, възобновяване след увреда и еволюцията като цяло.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР