Водещи производители на смартфони от Китай планират инвазия на пазара

...
Водещи производители на смартфони от Китай планират инвазия на пазара
Коментари Харесай

Китайски гиганти атакуват пазара на телевизори

Водещи производители на смарт телефони от Китай възнамеряват инвазия на пазара за тв приемници. Huawei, Oppo и Vivo са на път да последват образеца на Xiaomi, която от няколко години продава тв приемници и към този момент е в Топ 10 на този пазар.

За желанията на трите компании да нападат районен съд пазара заяви Gizchina, без да огласява източниците си. Става въпрос за умни тв приемници, които интегрират интернет и опциите на ТВ приставките за цифрови интерактивни услуги, прецизира TechNews.

Телевизорите с сходни технологии разрешават търсене на видео, филми, фотоси и друго медийно наличие в интернет, в местни кабелни канали, в сателитни ТВ канали или на твърдия диск на домашните устройства.

По данни на анализаторската компания Canalys, фирмите Huawei, Oppo и Vivo заемат към 68% от китайския пазар на смарт телефони. Първа е Huawei с 27-процентен дял, до момента в който Oppo и Vivo управляват надлежно 21% и 20%.

Като се имат поради мощните им позиции в продажбите на смарт телефони, Huawei, Oppo и Vivo имат огромни шансове да станат значими играчи и на пазара за тв приемници. Все още обаче няма публични мнения на появилите си информации от страна на представители на трите компании.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР