Водещи производители на лаптопи се насочват към внедряване на гъвкави

...
Водещи производители на лаптопи се насочват към внедряване на гъвкави
Коментари Харесай

LG Display подготвя доставки на 17-инчови OLED дисплеи за HP

Водещи производители на преносими компютри се насочват към внедряване на гъвкави екрани в нови серии мобилни компютри. Изглежда, че скоро може да настъпи ерата на преносимите компютри с гъвкави екрани.

Тази година корейската компания LG Display ще достави 17-инчови гъвкави OLED панели за преносими компютри на районен съд производителя HP Inc., твърди обява на The Elec, като се базира на осведомени източници от веригата за доставки.

За повторно LG Display получава поръчка за доставка на гъвкави OLED панели. През 2020 година южнокорейският производител достави на Lenovo първите си гъвкави OLED панели за преносими компютри ThinkPad X1 Fold.

Това бяха панери с размери 13,3 инча диагонално, които се трансформират в два 6,2-инчови екрана, когато са сгънати. Резолюцията на тези панели е 2048х1536 пиксела. Досега LG е доставила 20 000 гъвкави панела на Lenovo.

За разлика от тях, доставяните на HP 17-инчови OLED панели ще имат размери 11 инча в сгънато положение и резолюция 4K (3840х2160 пиксела), когато са разгънати. Масовото им произвеждане ще стартира през третото тримесечие. Очаква се първата партида такива екрани да е към 10 хиляди единици.

LG Display показа 17-инчовия еластичен панел по-рано тази година на ревюто CES в Лас Вегас. Компанията съобщи, че новият панел поддържа сензорно въвеждане и стилус и може да се употребява в преносими компютри, таблети и монитори.

Според източници на TheElec, южнокорейската компания също си партнира с Apple за създаване на еластичен OLED панел за нейните устройства. Като се има поради, че Lenovo, HP и Apple са играчи от Топ 5 на районен съд пазара, внедряването на гъвкави екрани в преносимите компютри безспорно се обрисува като нова, значима наклонност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР