Водещи производители на батерии в Китай през следващата година може

...
Водещи производители на батерии в Китай през следващата година може
Коментари Харесай

Китай вдига с до 20% цените на батериите през 2022 г.

Водещи производители на акумулатори в Китай през идната година може да покачат с към 20% цените поради растежа в цените на изходните първични материали. Прогноза по този въпрос разгласява през днешния ден икономическият портал в Шанхай Yicai Global, базирайки се на информация от лични източници от бранша.

Сред фирмите, които възнамеряват такива ограничения, са BYD, Great Power EnergyTechnology, Gotion High-Tech, и Zhuoneng New Energy. Най-големият китайски производител на литиево-йонни акумулатори Contemporary Amperex Technology евентуално няма да бъде изключение, макар опциите си.
Ще успее ли Европейски Съюз да наложи конкурентен проект против китайския мегапроект „ Един пояс, веднъж “?
Европейското противопоставяне на самодейността на Китай „ Един пояс, веднъж “ е безнадеждно закъсняло, съгласно мнозина разбора...

Компаниите-производители на акумулатори неизбежно ще покачат продажните си цени през идната година, сподели анализаторът на Shanghai Metals Market Мей Уангкин, който свърза това със запазващите се високи цени на материалите за литиеви акумулатори. Производителите на коли по-скоро ще одобряват нарастването, защото се стремят да обезпечат задоволително предложение на фона на скока в търсенето на електрически коли.

Тази година цената на производството на акумулатори в Китай се е нараснала с повече от 50%, с което бе подложен завършек на наклонността за понижение, която се наблюдаваше през последните няколко години. По-голямата част от фирмите не престават на удържат цените на предходното им равнище, в сходство със споразуменията, подписани при започване на годината.

Експертите предвиждат и понижаване на несъответствието на пазара сред търсене и предложение, само че някои компании ще би трябвало да вземат решение проблеми със свръхпредлагането след разширението на индустриалните си мощности, съобщи БГНЕС.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР