Водещи принципи в дейността на Народното събрание са утвърждаването на

...
Водещи принципи в дейността на Народното събрание са утвърждаването на
Коментари Харесай

Водещи принципи в дейността на НС са утвърждаването на върховенството на Закона, обяви Караянчева

Водещи правила в активността на Народното събрание са одобряването на върховенството на Закона, откритостта и прозрачността на обществената власт, съобщи ръководителят на българския парламент Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила в изявлението си на Глобалната парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Това са и главните предпоставки за ограничение и унищожаване на корупционните практики, добави тя. Противодействието на корупцията е основен аршин за одобряване на демократичните институции и на актуалните стандарти за бистрота и надзор в ръководството на обществото, означи в изявлението си Цвета Караянчева. Безспорно, законодателните ограничения са от значително значение, само че те не са задоволителни в битката с корупцията, акцентира тя и добави, че е значимо основаването на политическа, икономическа и обществена просвета в обществото за неотстъпчивост към феномена корупция на всички равнища. Това би могло да се реализира с обединените старания на държавните институции, гражданските организации и медиите, уточни ръководителят на българския парламент и посочи, че в законотворческия развой Народното събрание отдава огромно значение на публичното разискване на законопроектите и на присъединяване на всички заинтригувани страни при приготовление на новите правила.

Цвета Караянчева акцентира, че признатият от Народното събрание Закон за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество е съгласуван и с рекомендациите в отчетите на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за съдействие, а също и с наредбите на признатата Директива на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз за застраховане и конфискация на средства и облаги от незаконна активност в Европейския съюз. Тя уточни, че с него се регламентира основаването на обединен самостоятелен орган за предварителна защита и битка с корупцията, покачва се ролята на обществото в битката с корупцията и се ускорява връзката с способените органи на други страни и с интернационалните организации за сливане на напъните в битката с корупцията и други С необикновен принос в нормотворческата активност са и гласуваните Закон за ограниченията против изпиране на пари, както и Закон за частната охранителна активност, акцентира Цвета Караянчева.

В двудневния конгрес, който беше открит в централата на Групата на Световната банка, взе участие и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Изказвания направиха ръководещият шеф на МВФ Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва... към профила и президентът на ГСБ Джим Йонг Ким.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР