Водещи леви политици в Германия призовават за експулсиране на посланика

...
Водещи леви политици в Германия призовават за експулсиране на посланика
Коментари Харесай

В Германия беснеят, искат посланикът на САЩ да бъде изгонен

Водещи леви политици в Германия приканват за експулсиране на посланика на Съединени американски щати , осведоми Агенция Франс Прес.

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел, лоялен бранител на президента Доналд Тръмп, е упрекнат в интервенция във вътрешната политика на Германия.

Гренел поел поста на 8 май и незабавно разбуни духовете със известие в " Туитър ". Той написа, че немските компании би трябвало да прекратят бизнеса си с Иран. През уикенда посланикът в допълнение си навлече гнева на мнозина, откакто разкри упоритостите си " да овласти други консерватори в Европа ".

 Посланикът на Съединени американски щати в Германия надъха консерваторите против елита на Европа
Посланикът на Съединени американски щати в Германия надъха консерваторите против елита на Европа

Искам изцяло да овластя други консерватори в Европа

Дипломатът също изненада мнозина с проекта си да предложения австрийския канцлер Себастиан Курц на обяд на 13 юни . Посланикът на Съединени американски щати разказва Курц като " рок звезда ".

" Това, което прави този човек, е нечувано в интернационалната дипломация ", съобщи пред ДПА Мартин Шулц, някогашен водач на Германската социалдемократическа партия.

" Ако немски дипломат съобщи във Вашингтон, че е там, с цел да поддържа демократите, неотложно ще бъде изритан ", акцентира Шулц.

" Надявам се, че визитата на Курц ще докара до къс мандат на господин Гренел като дипломат в Германия ", добави политикът, който също написа в " Туитър ", че американският дипломат не се държи като посланик, а като " крайнодесен колониален офицер ".

На фона на разногласието външното министерство на Германия изиска от Гренел да обясни мненията си . Казусът ще бъде издигнат на авансово проведена среща сред посланика и ведомството в сряда.

Но водачът на Левицата Сара Вагенкнехт съобщи, че е по-добре Берлин неотложно да изгони Гренел вместо да го кани на диалози.

" Някой като посланика на Съединени американски щати Ричард Гренел, който си мисли, че може да се разпорежда в Европа и да взема решение кой да ръководи тук, той не може повече да стои в Германия като посланик ", отсече Вагенкнехт пред всекидневника " Велт ".

" Ако държавното управление съществено приема демократичния суверенитет на страната ни , то не би трябвало да кани Гренел на диалог с кафе, а неотложно да го изгони ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР