Водещи играчи на пазара ревизират прогнозите си за продажбиТърсенето на

...
Водещи играчи на пазара ревизират прогнозите си за продажбиТърсенето на
Коментари Харесай

РС производители винят Intel за спада в приходите

Водещи играчи на пазара ревизират прогнозите си за продажби

Търсенето на компютри пораства, само че Intel не може да отговори на наклонността
(снимка: CCO Public Domain)

Водещите производители на лични компютри се притесняват от спад на приходите и упрекват за това Intel – най-големия снабдител на районен съд процесори . След като Dell и HP загатнаха чипмейкъра в своите тримесечни доклади, акциите на процесорния колос поевтиняха с близо 2%, отбелязва CNBC.

Intel заема централно място във веригата за доставка на компютри, само че заради неналичието на процесори производителят на чипове подвежда сътрудниците. Проблемът се задълбочи в доста несъответствуващ миг, когато търсенето на лични компютри в корпоративния сегмент пораства, заради идното приключване на периода за поддръжка на Windows 7.

През последните 30 и повече години на Intel неведнъж се е налагало да се оправя с дефицит на процесори, само че като предписание казусът е решаван в границите на няколко месеца. Сегашните компликации не престават година и повече, споделя Патрик Муърхед, водещ анализатор в Moor Insights & Strategy. Според специалиста, това е най-сериозният проблем пред Intel в кратковременен проект.
още по тематиката
Миналата седмица Intel публично призна, че не разполага с процесори и се извини на клиенти и сътрудници за забавянето на доставките.

Поради дефицит на чипове, неотдавна Dell трябваше да намали прогнозата си за годишни доходи, което провокира 5% спад в акциите на тескаската компания. През финансовата 2020 година, която ще завърши през януари, Dell чака доходи в диапазона 91,8-92,5 милиарда $. По-рано компанията предвиждаше доходи от 93-94,5 милиарда $.

„ Влошаващите се вероятности се дължат основно на динамичността на доставките на Intel ”, съобщи финансовият шеф на Dell Том Слад по време на телеконференция с анализатори.

HP не разкрива прогнозата си за доходи, само че Стив Фийлер, основният финансов шеф на компанията, предизвести по време на телеконференция, че обстановката с Intel може да повлияе на бизнеса на компанията. Изпълнителният шеф Енрике Лорес съобщи, от своя страна, че последствията от недостига на процесори от Intel ще се усещат най-малко две тримесечия.

„ Intel към момента заема доста огромна част от продуктовата ни гама, тъй че там, където има дефицит, би трябвало да маневрираме и да намерим обходни решения за нашия бизнес ”, сподели той. Някои компютри на HP към този момент са оборудвани с чипове от съперника AMD.

Трудностите на Intel отварят благоприятни условия за напредък на AMD, уверен е Патрик Муърхед. Според прогнозите му, през идващите тримесечия огромните производители на компютри ще разширят партньорството си с AMD.

Поскъпващите акции на AMD също приказват за положителни вероятности пред чипмейкъра – от началото на 2019 година скъпите бумаги на компанията са повишили цената си със 111%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР