Водещи фигури от Правосъдие за всеки се извиниха в понеделник

...
Водещи фигури от Правосъдие за всеки се извиниха в понеделник
Коментари Харесай

Членове на Правосъдие за всеки се извиниха за издигането на Лозан Панов

Водещи фигури от " Правосъдие за всеки " се извиниха в понеделник за издигането на кандидатурата на Лозан Панов за президент. " Изборите минаха, резултатите са тук, време е за равносметка и тя не е приятна ", написа адв. Емил Георгиев, който е едно лицата на гражданската организация..

Той споделя, че е взел участие в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като претендент в президентската конкуренция.

" С убеждението, че издигаме потвърдил се във времето войник за правораздаване, управленец, достигнал кариерния си връх в правосъдната власт, подготвен да бъде общественик на още по-високо ниво. Проведената от Панов и екипа му акция ми сподели, че съм сбъркал. Не бях част от този екип, като това се отнася до съвсем целия предприемчив комитет, може би като се изключи един-двама души от него ", споделя адв. Георгиев.

Той изясни, че още в самото начало са дощли медийните участия на Панов " с неразбираемите и даже стъписващи тези ". Първата е била тезата му, че Румен Радев е трябвало да направи всичко за сформиране на държавно управление, в това число с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Правосъдие за всеки " са повдигнали въпроса какво тъкмо приказва Панов, само че от щаба му са дали отговор, че той имал оперативна автономия.

" Отчитам присъединяване си в това начинание като неточност, за която скърбя и се оправдавам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всевъзможни кандидатури, поради което и аз оставам с нея ",.

Подобни неща споделя и различен водещ член на " Правосъдие за всеки " Пепи Кънчев, който също е част от Инициативен комитет, застанал зад Панов

" Предложихме да включим специалисти в региона на геополитиката, тематиката " Северна Македония ", защита и сигурност да приготвят претендента, както и ИК за медийните изяви по време на акцията. Преходът на говорене от арбитър на политик трябваше да стане доста бързо. Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания ", написа Кънчев.

Той изяснява, че целият Инициативен комитет и прясно образуваният избирателен щаб са били изумени от това негово изявление.

" Поискахме пояснение. Беше ни обяснено, че посланията самичък ще си ги готви, че посещениятав страната ще ги прави дружно с локални представители на Демократична България, че ще разчита главно на своята ПР-ка (Ивет Добромирова). Разбрахме, че избирателен щаб няма да има, а ИК бе предварително освободен. Добре, че това се случи в самото начало на акцията. Тогава това донесе отчаяние, че с подобен ИК в действителност имаше вяра да се стигне до балотаж, само че и облекчение, че внезапно се върнахме към елементарния ни метод на живот. Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент без присъединяване и помощта на ИК ", споделя Кънчев.

Накрая той също споделя: " Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите.

От тази акция научих следните истини: 1. Разбрах, че в една Президентска акция е допустимо обликът за претендента и самия претендент изцяло да се разминават. 2. Научих също, че не можеш да окажеш помощ на някой, който не търси помощта ти. 3. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш недостоен пестник ", споделя Кънчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР