Водещи фигури от "Има такъв народ" обявиха подкрепата си за

...
Водещи фигури от "Има такъв народ" обявиха подкрепата си за
Коментари Харесай

ИТН защити трансфера на Петър Илиев в МВР

Водещи фигури от "Има подобен народ " оповестиха поддръжката си за номинацията на юрист Петър Илиев за министър на вътрешните работи във втория проектокабинет на партията на фона на упреците, че е плагиатствал. Илиев се оказва неизменима част от проектите на Има Такъв Народ за състав на Министерския съвет, откакто в първия проектокабинет на партията бе препоръчан за министър на правораздаването. Появиха се и спекулации, че е обсъждан и като кандидат-премиер, преди да се стигне до номинацията на Пламен Николов.

Заместник-председателят на Има Такъв Народ Филип Станев съобщи, че който има предпочитание и доказателства, че има сходно плагиатство, да излезе и да го каже обществено, с цел да може Илиев да се срещне с него "с усмивка и наслаждение в българския съд ".

"Ние сме уверени, че Илиев е в своята справедливост и ще е превъзходен министър. Работим с него от дълго време. Той ни оказа помощ за провеждането на референдума ", уточни Станев.

Депутатът Станислав Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и в случай че някой е обиден, да излезе с името си и да го съобщи обществено. За Илиев Балабанов сподели: "Достатъчно просветен, извънреден правист, извънреден експерт, той беше част от най-голямата ни юридическа борба през 2016 година ".

За лансирането му отпред на Министерство на вътрешните работи Балабанов съобщи, че Има Такъв Народ са разчели сигналите след номинацията му в първия проектокабинет. "а разлика от други, ние чуваме какво ни споделят хората. В последна сметка Министерство на вътрешните работи е сериозен орган и би трябвало да бъде воден от сериозен експерт, който държи на думата си ", изясни той.

От Има Такъв Народ обясниха, че вторият вид на оферти от Има Такъв Народ кабинет не е спешен и няма да претърпи нова редакция. По думите им голяма част от препоръчаните министри са част от екипа на Има Такъв Народ от много време. Повечето са част от експертните групи на Има Такъв Народ. Такъв е и препоръчаният за министър председател Пламен Николов.

„ До последно ще търсим поддръжка от „ Демократична България” и от хората на Мая Манолова ", съобщи Филип Станев.

Заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов уточни, че номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи е станала след диалози с хора от системата. Партията на Слави Трифонов решила, че било належащо за вътрешен министър да се предложи човек, който е отвън системата и с юридическо обучение

"Иначе в самото Министерство на вътрешните работи има задоволително експерти по обособените браншове и екипът, само че би трябвало външен юридически взор към това министерство, което е от най-важните ", посочи Йорданов.

По думите му Петър Илиев е бил обсъждан като претендент за министър председател на един доста ранен стадий.

Кои хора ще са вицепремиери ще стане ясно, когато внесем проектокабинета при президента Радев, уточни още Тошко Йорданов./ banker.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР