Водещи европейски телекоми и доставчици на 5G оборудване се обединиха

...
Коментари Харесай

Проект Силва ускорява прехода на мрежите към облака


Водещи европейски телекоми и снабдители на 5G съоръжение се сплотиха в нов план с отворен код (снимка: CC0 Public Domain)

Linux Foundation Europe разгласи „ план Силва “, чиято цел е основаване на нов телекомуникационен заоблачен стек с отворен код. Проектът получи поддръжката на Ericsson, Nokia и огромни интернационалните телекомуникационни компании, в това число DT, Vodafone и Telefonica.

“Силва ” планува разработка на уеднаквен метод „ от край до край “ за хостване на приложения за внедряване на 5G от ядрото до мрежата за радио-достъп (RAN), разясни Арпит Джошипура от The Linux Foundation.

„ Имаме удоволствието да си сътрудничим с водещи европейски телекоми и снабдители, които желаят да употребяват по-пълноценно силата на отворения код, с цел да ускорят навлизането на облака в мрежите според напътствията на Европейски Съюз за дискретност и сигурност “, сподели Джошипура.

Linux Foundation Europe изясни генезиса на плана: „ Водени от желанието да се понижи сложността и да се форсира прехода на мрежите към облака в границите на условията на Европейски Съюз за дискретност, сигурност и енергийна успеваемост, пет европейски оператора (Telefonica, Telecom Italia, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom) и два доставчика (Ericsson и Nokia) подписаха меморандум за съгласие (MOU) за образуване на плана “Силва ” за справяне с провокациите, свързани с телекомуникационните и периферните приложения в Европейски Съюз и в международен мащаб “, споделиха от групата.
още по темата
Докато съществена цел на Linux Foundation Europe е да предизвиква съдействието с отворен код в цяла Европа, планът “Силва ” има даже по-широк размах. Участниците в него приказват за начинанието като за план от световен мащаб.

„ Въпреки характерните европейски потребности, планът “Силва ” в действителност има по-широки упоритости и би трябвало да се преглежда като световен състезател в екосистемата на телеком-облака, защото е отворен за сътрудници и отвън Европейския съюз “, показаха от LF Europe.

Проектът “Силва ” е единствено един от няколко, обвързван с телекомуникациите, който се извършва в Linux Foundation. По-рано тази година организацията разгласи плана “Нефио ” – основан на така наречен кубернети и ориентиран към доставчиците на информационни услуги (CSP). Проектът получи поддръжка от десетки компании, в това число Verizon, Vodafone и Deutsche Telekom.

„ Изграждането, ръководството и внедряването на мащабируеми 5G мрежи в голям брой периферни местоположения е комплицирано. Индустрията на телекомуникационните компании се нуждае от същинска облачна автоматизация, с цел да бъде по-бърза, по-опростена и лесна, като в същото време реализира еластичност и оптимизация при внедряванията, основани на облачни системи “, разясниха от групата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР