Водещи членове на управляващата партия в Северна Корея ще се

...
Водещи членове на управляващата партия в Северна Корея ще се
Коментари Харесай

Управляващите в Северна Корея свикват среща за справяне с неотложните продоволствени проблеми

Водещи членове на ръководещата партия в Северна Корея ще се срещнат този месец, с цел да обсъдят " неотложната " задача за възстановяване на селскостопанския бранш в страната, защото интернационалните специалисти споделят, че продоволствената неустановеност се е влошила на фона на наказания и блокирането на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Държавната осведомителна организация KCNA заяви, че политбюро на Корейската трудова партия (КТП, WPK) е решило в неделя, че по-голямо пленарно съвещание на Централния комитет ще се събере в края на февруари.

" Изграждането на вярната тактика за развиване на селското стопанство и предприемането на съответните ограничения за непосредственото земеделие в настоящия стадий на битката за изцяло развиване на социалистическото строителство е доста значима и неотложна задача ", се споделя в отчета.

Политбюро признава, че е " нужна повратна точка за динамично поощряване на радикалната смяна в развиването на селското стопанство ", заяви KCNA.

Миналия месец основаната в Съединени американски щати стратегия 38 North, която следи Северна Корея, съобщи в отчет, че " наличността на храна евентуално е паднала под минимума на човешките потребности ", като продоволствената неустановеност е най-лоша от глада през 90-те години на предишния век, напомня Българска телеграфна агенция.

" Разрешаването на хроничната продоволствена неустановеност на Северна Корея би изисквало, наред с други неща, подсилване на правата на благосъстоятелност, отваряне и възкръсване на индустриалния и обслужващия бранш на стопанската система и разбиране на експортно насочен модел. Режимът, който се опасява от вътрешна конкуренция и личната си крах, до момента потвърди, че не желае да преследва сходни промени ", се споделя в отчета на 38 North.

Северна Корея е под строги интернационалните наказания поради стратегиите си за нуклеарни оръжия и балистични ракети. Граничната търговия е в допълнение задушена от самоналожени ограничавания, ориентирани към попречване на огнища на COVID-19.

Тези ограничавания отслабнаха отчасти през последните месеци, като търговията сред Северна Корея и Русия и Китай се възобнови, въпреки и на към момента лимитирани равнища.

Страната също по този начин постоянно е връхлитана от естествени бедствия като наводнения и проливни дъждове, които повреждат летните култури.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР