Водещата версия за инцидента на АМ „Тракия“, при който загинаха

...
Водещата версия за инцидента на АМ „Тракия“, при който загинаха
Коментари Харесай

Сарафов за инцидента на АМ „Струма“: Водещата версия е човешка грешка

Водещата версия за случая на Автомагистрала „ Тракия “, при който починаха 45 души, а други седем са ранени, е човешка неточност.

Това сподели на брифинг шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

„ До момента съм преброил най-малко 15-20 очевидци на случая на Автомагистрала „ Струма “, а в действителност няма нито един. Искам да отсея всичката тази дезинформация с обективно показани данни “, разяснява той.



Сарафов показа събраната досега информация поради спекулативните теории, които обикалят медийното пространство.

„ По делото са разпитани двама от пътуващите в рейса, които са били будни все още на случая и дават извънредно точни показания за събитията в трагичната нощ. И двамата дават справедлива информация, разпитани без значение един от различен. Показанията им се препокриват изцяло, при което ги одобряваме за безусловно достоверни и правилно изложени “, изясни Сарафов.

В момента се разпитват още двама от потърпевшите в „ Пирогов “, които са в положително психическо положение поради преживения потрес.

По делото са назначени и експертизи, някои от заключенията са към този момент подготвени. Аутопсиите също са подготвени.

„ Те демонстрират, че всички потърпевши са починали главно от задушаване вследствие избухналия пожар, а не от контузии при злополуката или от разкъсвания при гърмеж “, изясни Сарафов.

Предстои още на следващия ден екип от следовател и прокурор да заминат за Скопие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР