Водещата версия за имейлите за бомбени заплахи в училища е,

...
Водещата версия за имейлите за бомбени заплахи в училища е,
Коментари Харесай

Демерджиев: Бобмбените заплахи са свързани с Русия

Водещата версия за имейлите за бомбени закани в учебни заведения е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия.

Това сподели пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев.

Редица европейски страни са сложени под едни и същи закани и минават по тази линия, разясни той.

България е потърсила подпомагане от партньорските служби в Европа и Съединени американски щати, които работят по установяването на източника на тези закани.

" Източниците на офанзива и методите са едни и същи. Партньорските служби в Европа и Съединени американски щати са сигнализирани и работят по определяне на източника. Заплахите идват от имейли, регистрирани в мрежата на Гугъл. Само американските служби могат да открият източника, тъй като Гугъл е тяхна отговорност. Редица европейски страни са изправени сега пред същото. Водещата версия е, че става въпрос за хибридна офанзива, обвързвана с Русия ", сподели вътрешният министър.
До дни България ще разполага с нов протокол за деяние при сходна обстановка, сподели още Демерджиев. Той ще бъде направен от междуведомствена комисия, която стартира работа през днешния ден.

Сегашният протокол се съблюдава, само че той е от 2000 година, уточни още Демерджиев. Целта е новият протокол да отразява реяалните рискове и да дава опция да се преценя по кое време фактически се постанова евакуация.

Вчера учебни заведения в София, Варна и Бургас също получиха закани за сложени взривни устройства по имейл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР