Водещата версия на МВР за серийните заплахи срещу училищата в

...
Водещата версия на МВР за серийните заплахи срещу училищата в
Коментари Харесай

Руската следа във фалшивите заплахи се разми след намесата на Митрофанова

Водещата версия на Министерство на вътрешните работи за серийните закани против учебните заведения в България от последните дни претърпя забележима промяна в мненията на президента Румен Радев по случая.

Ден откакто вицепремиерът Иван Демерджиев уточни директно към Русия като източник на хибридната офанзива в дните преди изборите, Радев реши да направи крачка обратно.

Той съобщи, че службите работят с партньорски организации, с цел да открият източниците на заканите и да ги обезвреждат, само че добави с спогодба:

" Това са хибридни офанзиви без действителни закани. Докато не забележим ясно открит източника, не можем да кажем с решителност тъкмо от кое място идват заканите и тъкмо кой ги прави ".

Коментарът му пристигна ден откакто съветският дипломат Елеонора Митрофанова разгласява изказване, с което отхвърля версията за съветска интервенция в " сходни осведомителни офанзиви ".

Иван Демерджиев също смекчи тона на мненията си, като сподели в Министерски съвет, че нямал поради съветската страна, а " хакери и тяхната връзка, вероятно, с една или друга страна ".

От Министерство на вътрешните работи настояват, че работят по следата на обвинен причинител дружно със службите за сигурност на Съединени американски щати и Англия, само че досега няма данни за самоличността и претекстовете му.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР