Водещата световна компания за преработка на храни и опаковъчни решения

...
Водещата световна компания за преработка на храни и опаковъчни решения
Коментари Харесай

Tetra Pak: Над 60 години иновации

Водещата международна компания за преправка на храни и опаковъчни решения - шведската Tetra Pak, провокира същинска гражданска война в международната промишленост на питателните опаковки през 50-те години на предишния век с изобретяването на асептичната картонена опаковка, която прави допустимо за първи път разпространяването и съхранението на течни хранителни артикули без изстудяване. Оттогава Tetra Pak продължава да се разраства и да вкарва нововъведения, предлагайки доста повече от опаковъчно съоръжение за течни хранителни артикули. Днес компанията към този момент разполага с технологии за обработка и пакетиране на необятна гама от артикули допълнително от 160 страни, в това число България – от мляко и сладолед, през зеленчуци до храна за домашни любимци. Поредното съдействие на Tetra Pak в България беше с " Бест Фрутс 17 " ЕАД и докара до представянето на първата негазирана овкусена вода на българския пазар: " Florina Вода ", в картонена опаковка – 250-милилитровата Tetra Brik® Aseptic.

Каталина Сиритеану, Маркетинг шеф на Tetra Pak

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Бест Фрутс 17 " ЕАД неотдавна показа нов за българския пазар артикул: първата негазирана овкусена вода в картонена опаковка Tetra Pak. Разкажете ни повече за това показване и за партньорството си с " Бест Фрутс 17 " ЕАД.

- В основата на това, което вършим, е построяването на мощни партньорства и взаимната работа с нашите клиентите, с цел да отговорим на потребителските потребности и трендове. Брандът " Флорина " е наш скъп сътрудник повече от 20 години и за нас беше наслаждение да работим дружно, с цел да реализираме резултат, с който на процедура се открива една нова продуктова категория на българския пазар. През последните години всички сме очевидци на наклонността да се търсят естествени, здравословни артикули и по-природосъобразни опаковки. В неотдавнашно световно изследване, извършено от Tetra Pak, открихме, че 2-ма от 4-ма консуматори правят оценка " естествен " като най-привлекателна продуктова характерност, а всеки втори от четирима запитани твърди, че екологичната опаковка го прави доста по-склонен да избра дадена марка. Като натурален артикул в опаковка с минимално влияние върху околната среда новата овкусена " Florina Вода " е в унисон и с двете трендове. Опаковката Tetra Brik® Aseptic поддържа свежестта на продукта без нужда от добавки на консерванти и разрешава дейно разпространяване и предпазване, което я прави съвършен избор както вкъщи, по този начин и в придвижване. Също по този начин правоъгълната, плоска форма е подобаваща за подсилено брандиране, което даде опция на " Бест Фрутс 17 " ЕАД да показа атрактивните и обичани от децата герои от Angry Birds.

Защо тази опаковка е удобна за околната среда?

- Tetra Brik Aseptic 250 ml, както и всички други наши опаковки, е направена главно от материали от възобновими източници. Над 70% от опаковката е направена от картон от дървесина. Картонът на Tetra Pak е от източници, сертифицирани или следени от Forest Stewardship Council™ (FSC™). Това е гаранция, че картонът идва от гори, които се ръководят отговорно и не престават да се разрастват. И, несъмнено, опаковката напълно предстои на преработване.

Какъв е методът на Tetra Pak, когато става дума за резистентност?

- Устойчивостта е в основата на всичко, което вършим, и в обещанието на нашата марка да " резервира положителното ". Това заричане се показва в отбрана на храните, които пакетираме, само че също и на околната среда, в която живеем. Работим на доста разнообразни фронтове, с цел да помогнем в битката с климатичните промени и да защитим бъдещето на нашата планета. Разработването на природосъобразни артикули и решения е един от методите да реагираме на възходящата грижа за околната среда. Но това не е всичко, в този момент вършим една по-голяма крачка напред и представяме Planet Positive. Това е нов метод на мислене, който въодушевява бизнеса да реализира доста по-голяма резистентност, с цел да може с групови дейности да посрещнем някои от най-големите провокации в околната среда. Чрез това ние се ангажираме да се фокусираме върху устойчивостта по цялата верига, в това число с създаване на артикули, виновен избор на източници на материали и понижаване на въглеродните излъчвания, наред с всичко останало. И се ангажираме да работим в тясно съдействие с всички заинтригувани страни, с цел да реализираме това. Planet Positive е метод на мислене, при който Tetra Pak и нашите сътрудници способстват повече за околната среда, в сравнение с взимат от нея.

Какво е наличието на Tetra Pak на българския пазар?

- Присъстваме на българския пазар повече от 25 години и за това време сме построили дълготрайни партньорства с основни производители на храни и питиета какъвто е " Бест Фрутс 17 " ЕАД. През 2019 година над 60% от плодовите сокове и над 50% от млякото, употребявани в България, са били пакетирани в опаковки на Tetra Pak. Стремим се към работа в тясно съдействие със съществуващите си сътрудници за създаване на новаторски артикули за българския пазар, само че в същото време и да притеглим нови клиенти и в допълнение да увеличим пазарния си дял в страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР