Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Здравей, България“ Мирослава

...
Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Здравей, България“ Мирослава
Коментари Харесай

Мира Иванова лапа по 200 бона на година от Нова и хипермаркетите


Водещата на утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България “ Мирослава (Мира) Иванова не е скъсала пъпната шнур с някогашните си работодатели от Сдружението за съвременна търговия, което сплотява хипермаркетите в България. Затова тематиката за спекулативно високите цени, с които огромните търговски вериги товарят българските жители и в допълнение помпат инфлацията у нас, доста мъчно си пробива път в утринния ефир на Нова телевизия. И, в случай че това става е, с цел да се брани позицията на хипермаркетите, разкриха пред crimesbg.com сътрудници на Иванова от нюзрума на електронната медия. Те са възмутени от алчността на водещата, която с изключение на тлъстите пачки от Нова всеки месец удряла и по 4-5 бона „ джакпот “ от комерсиалните вериги.

 



Преди няколко години, когато купи Нова телевизия, предприемачът Кирил Домусчиев останал мощно сюрпризиран от парите, които тогава прибирала всеки месец Мира Иванова за два дни работа в седмицата. Тогава тя водеше утринния блок на медията единствено в събота и неделя и за 6 часа работа седмично получавала по 5 бона. Домусчиев незабавно разпоредил водещата Иванова да изхвърчи от Нова телевизия. Това се случи и с репортерките Генка Шикерова и Миролюба Бенатова, които също прибираха по 5 - 7 бона на месец за няколко часа работа на седмица.

 

След уволнението й от Нова, Мирослава Иванова бе приютена в близкото до медийната група „ Капитал “ на Иво Прокопиев Сдружение за съвременна търговия, което сплотява някои от огромните търговски вериги у нас. Там Иванова станала началник на дирекцията „ Комуникации “ като изискването било да получава същата заплата като в Нова.

 

След като сърбинът Драган Шолак купи цялата медийна група на Нова тв от Домусчиев, а неговият човек в България Спас Русев пое контрола, Мира Иванова бе върната като водеща. Този път обаче на утринния блок през седмицата. И за двойната работа – по 3 часа и половина дневно, получила двойна заплата – 10 бона месечно, шушукат из нюзрума на Нова. Допълнително към тях Мира Иванова прибирала и годишен
бонус в размер сред 2 и 4 месечни заплати вкупом. Така единствено от Нова се формирала скромната сумичка от към 150 хиляди лв. на година. Към тях се добавяли и месечните „ джакпоти “ от хипермаркетите, с цел да държи Мира Иванова надалеч от ефира спекулативните им цени, които унищожават българите.

 

Сега обаче водещата била подплашена за топлото си и доходоносно кресло, тъй като из коридорите на Нова тв все по-усилено се приказва, че след неуспеха на договорката за футболния тим „ Левски “ Шолак ще се раздели със собствеността върху медийната група, а настойникът на Мира Иванова – Спас Русев, ще би трябвало да си стяга куфара. Той имал и други бизнес кахъри, свързани с поглъщането на Булсатком от Виваком. Русев купи Булсатком с парите на телекома, само че в този момент Комисията за защита на конкуренцията се опъва да утвърди формалното усвояване. Така че на Спас Русев въобще не му било до задаващата се финансова стихия и внезапно обедняване на протежето му Мира Иванова.

Източник: crimesbg.com

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР