Водещата на NOVA Лора Крумова ще говори за медийното противодействие

...
Водещата на NOVA Лора Крумова ще говори за медийното противодействие
Коментари Харесай

PR Фестивал 2022 „Силата на думите. Думите на силата”

Водещата на NOVA Лора Крумова ще приказва за медийното противопоставяне на дезинформацията, комерсиалният шеф на Нет Инфо Ирина Порузян - за положителните бизнес практики, а Емил Спахийски от „ Вестник Телеграф “ - за думите на силата

На 18 и 19 май 2022 година в книжовен клуб „ Перото “ в гр. София ще се организира PR Фестивалът на Българското сдружение за връзки с обществеността под надпис „ Силата на думите. Думите на силата. “ Тази година фокусът на обичайния фестивал ще бъде професионалната връзка в подтекста на световни събития като войната в Украйна. Представители на медийния и информационен отрасъл у нас ще дискутират ролята на медиите и бизнеса по време на спорове, както и евентуалните рецесии за сферата на публичните връзки вследствие от такива събития.

Тази година програмата на PR Фестивала ще притегли практици и учени както от България, по този начин и от чужбина. Първият фестивален ден ще започва с научен омнибус на Българската академична асоциация по връзки, който ще показа на практика проучвания и ще даде научно пояснение на следените процеси.

Журналистът на NOVA Лора Крумова и преподавателят в Нов български университет проф. Веселин Методиев ще показват в независим панел гледни точки към медийното противопоставяне на дезинформацията, която доста постоянно разделя българското общество. Те ще дадат образци от взаимната самодейност на Новините на NOVA и Нов български университет - общия ефирен план „ Гласът на науката “. В поредност от 9 диалога, публицистите на NOVA и NOVA NEWS разискаха с преподаватели от университета последните научни проучвания за COVID-19 и въздействието му върху разнообразни аспекти от живота.

Проф. Емил Григоров, учител по философия в колежа „ Гарно “, Канада, ще приказва за интелектуалната независимост и крайната нужда от нейното извоюване през днешния ден за образуването на интелектуално и морално виновни жители.

Темата ще бъде обсъждана и в откриващата полемика „ Думите на силата “. Своите гледни точки ще показват проф. Георги Лозанов и публицистите Емил Спахийски, Спас Крайнин и Марина Стоименова, а диалогът ще води Доника Ризова. Насоки по какъв начин да подхождаме сериозно към новините и да разграничаваме езика на омразата и doublespeak (от англ. „ двойно говорене “), ще даде проф. Андреана Ефтимова от ФЖМК на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Вторият ден от Фестивала, 19 май, ще стартира с полемика на тематика „ Комуникации и ръководство на промените” с присъединяване на Екатерина Анчева, шеф „ Връзки с обществеността и корпоративни връзки “ в УниКредит Булбанк, Силвия Костова, шеф „ Корпоративни връзки и маркетинг” в Пощенска банка и Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни комуникации” в А1.

Денят ще продължи с диалог на тематика „ Как бизнесът трансформира обществото – положителни практики и потребности “ с присъединяване на Ирина Порузян, търговски шеф в Нет Инфо, Георги Минев, основен редактор на Money.bg,, Макс Гурвиц, ръководещ сътрудник на Vitosha Venture Fund и Андрей Бъчваров, създател на AntHill, с модератор Пепи Димитрова, ръководещ сътрудник в pr2 и ръководител на Комисията по професионална нравственос на БДВО.

Последният спорен панел в границите на Фестивала ще бъде обвързван с работодателската марка и посланията, посредством които я построяваме един работодателски бранд. В този панел присъединяване ще вземат Станимира Ковачева, шеф Global Employer Branding and Recruitment Marketing в Tek Experts, Виктория Добринова, маркетинг управител в Career Show и други.

В рамките на Фестивала са планувани представяния по тематиките за дезинформация, инспекция на обстоятелства, на разнообразни решения за медиен мониторинг и ръководство на връзките.

Пълната стратегия можете да намерите тук:

По традиция PR Фестивалът ще приключи с формалната гала по връчване на премиите PR Приз 2022.

NOVA и Нет Инфо са медийни сътрудници на събитието.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР