Водещата лаборатория за изкуствен интелект DeepMind е реализирала печалба за

...
Водещата лаборатория за изкуствен интелект DeepMind е реализирала печалба за
Коментари Харесай

Бизнесът на Alphabet за изкуствен интелект излезе на печалба за първи път в историята

Водещата лаборатория за изкуствен интелект DeepMind е осъществила облага за първи път в историята, съобщи Си Ен Би Си.

Базираната в Лодон изследователска компания записва облага от 43,8 млн. паунда за 2020 година, откакто години наред генерира загуби за стоици милиони долари. През 2019 година тя регистрира загуба от 477 млн. паунда.

Оборотът на компанията през тази година се е утроил – от 265,5 млн. паунда на 862.2 млн. От компанията обаче не оповестиха на какво тъкмо се дължи внезапния скок на приходите.

DeepMind не продава артикули непосредствено на консуматори, като тя също по този начин не е оповестила никакви покупко-продажби с частни компании отвън рамките на Alphabet – компанията майка на Гугъл, която закупи лабораторията през 2014 година за 600 млн. $. Тя обаче продава програмен продукт на фирмите под шапката на Alphabet, измежду които Гугъл и Youtube.

Говорител на DeepMind съобщи пред Си Ен Би Си, че от компанията „ зареждат артикули и инфраструктура, които обогатяват живота на милиарди посредством многото съдействия, върху които са работили в границите на Alphabet през годините “.

В същото време разноските за личен състав са нарастнали непретенциозно - от 467 млн. на 473 млн. паунда. В компанията работя някои от най-хубавите специалисти в областта на изкуствения разсъдък, чиято годишна заплата доближава над 1 млн. $. Това са хора, които нормално имат докторски степени от най-престижните университети в света и са търсени от компании като  Фейсбук, Apple, Amazon, и Microsoft.

От DeepMind не разясниха с какъв брой се е увеличен екипа им през 2020 година, само че обявиха, че сега в компанията работят над 1000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР