Водещата крипто борса в Южна Корея - Upbit - в

...
Водещата крипто борса в Южна Корея - Upbit - в
Коментари Харесай

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея - Upbit - сега се бори със забележителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общественост.

Този случай излезе нескрито в неделя, когато борсата откри излъган депозит в платформата си. Измамниците сполучливо са показали подправена монета за законния токен Aptos ( APT ).

Стряскащото нарушаване беше разкрито, когато системата на Upbit неправилно разпознава подправената монета като APT, позволявайки на бот да подава доста количество от лъжливите токени в многочислени потребителски сметки.

Това събитие, за което заяви корейската медия “ “, е имало широкообхватно влияние, като е засегнало към 100,000 акаунта, всички от които са съдържали APT депозити. Забележително е, че общата стойност на подправените APT токени доближи изумителните $3.4 милиарда, което го маркира като един от най-значимите пробиви в сигурността на криптовалутите напоследък.

Освен това имаше известия за многочислени корейски консуматори, които твърдяха, че са получили APT токени, без сами да предизвикват каквито и да било транзакции.

В отговор на този пробив Upbit бързо предприе дейности за отбрана на своите консуматори, като краткотрайно спря депозитите и тегленията на APT, базирайки се на нуждата от поддръжка на системата на портфейла.

В изказване до потребителите борсата показа :

В обществените медии южнокорейският специалист по криптовалути и съосновател на TUNABOT, “ “, изигра решаваща роля в разкриването на съответните детайлности за пробива. Разследването на специалиста разкри, че подправените APT токени даже не са били от родната монета на Aptos Network, а по-скоро от излъган токен, наименуван “ “.

Според Mingmingbbs казусът е зародил, тъй като системата на Upbit не е съумяла да извърши вярна инспекция на типа на прехвърляните монети, като неправилно е третирала всички монети като еднакъв APT токен. Обикновено тя е трябвало да ревизира съответни условия, като да вземем за пример дали монетите дават отговор на избран вид.

За благополучие, огромна злополука е била предотвратена, защото токенът на измамника е имал друга десетична система (6) спрямо законната (8).

Въпреки този случай, вложителите демонстрираха уверено държание, като поддържаха APT и отхвърлиха новината като общоприет FUD (страх, неустановеност, съмнение).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР