Водещата компания в космическата индустрия на Украйна Южное“ в рамките

...
Водещата компания в космическата индустрия на Украйна Южное“ в рамките
Коментари Харесай

Украйна ще строи град на Луната

Водещата компания в галактическата промишленост на Украйна „ Южное “ в границите на авиошоуто в Дубай показа концептуален план за серия луноходи, оповестява РИА Новости.

Те ще бъдат употребявани за търсене на потребни изкопаеми и ще съставляват първата стъпка към построяването на лунен град, оповестява уебсайтът на компанията.

В руско време тя създаде галактическите ракети " Космос " и " Зенит ", както и междуконтиненталните балистични ракети " Сатана ". В момента създава елементи за първия модул на американските ракети " Антарес ".

„ Моделът в мащаб 1:5 е с летателна технология за кацане “, се споделя в уеб страницата на „ Южное “.

Както е пояснено в уеб страницата, планът е предопределен да изследва лунната повърхнина и да доставя товари до нея с тегло до 150 кг. Устройството, както се твърди, има опция за трикратни полети с научно съоръжение от място на място. " В бъдеще това отваря нови благоприятни условия за научни проучвания и търсене на потребни изкопаеми на Луната ", се споделя в отчета, предава БГНЕС.

Съобщението е съпроводено от цветно 3D-видео, в което са демонстрирани маршрутът на полета, образа на лунохода и технологията за кацане, самото му кацане и взимане на проби, както и полет до ново място. В края на видеото е посочено, че устройството е първата практична стъпка към град на Луната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР