Водещата инвестиционна банка Goldman Sachs прогнозира, че до 2035 г.

...
Водещата инвестиционна банка Goldman Sachs прогнозира, че до 2035 г.
Коментари Харесай

БРИКС ще застигне най-големите икономики на Запада – Goldman Sachs

Водещата капиталова банка Goldman Sachs предвижда, че до 2035 година общият Брутният вътрешен продукт на страните от БРИКС ще може да съперничи на този на страните от Г6.

Изненадващо тази прогноза наподобява се сбъдва десетилетие по-рано от предстоящото, като Брутният вътрешен продукт на разширената група БРИКС е на път да доближи 60% от този на стопанските системи от Г6.

Прогнозите сочат, че Брутният вътрешен продукт на разширения БРИКС може да доближи 60% от общия Брутният вътрешен продукт на 6-те най-големи западни съдружници още през 2025 година, което е доста ускоряване по отношение на първичната прогноза на Goldman Sachs за 2035 година Г6 включва Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените щати. Тази смяна акцентира забележителния прогрес на БРИКС в прекрояването на международния финансов пейзаж, като алармира за бързото нахлуване във въздействието.

Ускорените темпове, с които БРИКС реализира задачите си, акцентират нуждата западният блок да признае възходящото им въздействие и да не подценява въздействието им. Налице е неотложна нужда от самодейни ограничения от страна на Белия дом за намаляване на евентуалното изпреварване на обичайните финансови браншове от страна на БРИКС.

Подобен ход би могъл да ускори риска от хиперинфлация в Съединени американски щати, което евентуално може да докара до загуба на работни места и внезапно повишение на цените на ежедневните артикули.

След неотдавнашното включване на пет нови страни на 1 януари 2024 година алиансът БРИКС към този момент се състои от 10 членове. Сред тези нови членки са Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет, Иран и Етиопия. Аржентина е единствената страна, която отхвърли участие, като президентът Хавиер Милей изрази песимизъм по отношение на присъединението към алианса заради разнообразни национални проекти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР