Водещата и автор на подкаста поредицата за култура и изкуство

...
Водещата и автор на подкаста поредицата за култура и изкуство
Коментари Харесай

Водещата на БНТ Симона Кръстева и подкастът „ART Детектив“ с номинация на Forbes Bulgaria „30 под 30“

Водещата и създател на подкаста поредицата за просвета и изкуство на Българска национална телевизия „ Арт Детектив “, Симона Кръстева, е номинирана в влиятелната ранглиста на Forbes Bulgaria „ 30 под 30 “, в категория „ Култура, изкуство и медии “.

Подкастът „ Арт Детектив “ започва през 2020 година Всяка седмица Симона Кръстева показва най-важното от света на изкуството в аудио и видео подкаст, дотъпен в формалните онлайн канали на публичната телевизия и в YouTube. В началото на новия програмен сезон, продукцията продължи, включвайки нова просветителна поредност в партньорство с Националната художествена изложба. Симона Кръстева е приключила медии и цифрови връзки в Regents University, има специализация по съвременно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby’s New York. Има опит в цифрови медии и като дизайнер на концепции за огромни издатели на списания, галерии и аукционни къщи, взе участие и в благотворителни дела в UNICEF и Women for Women UK.

„ Номинацията на Forbes е висока оценка за мен и „ Арт Детектив “. Благодарна съм на Българска национална телевизия, на управлението и на целия екип, с който осъществяваме подкаста. С тяхната религия и помощ създадохме първия по рода си в България подкаст за просвета и изкуство, който толкоз бързо доближи до младежите. За мен е чест, че успяхме да осъществяваме „ Арт Детектив “ точно в каналите на публичната телевизия, тъй като имам вяра, че изкуството е нещо фундаментално за всяко общество. То дава опция за изложение, гради връзки, сплотява хора с друг генезис, обучение, обществен статус. Изкуството е организъм, който се заражда, еволюира и сходно на всяко живо създание - има потребност да се показва, да дефинира себе си, да поддържа връзка с другите форми на изкуство и със своите фенове. Това е и задачата ми в „ Арт Детектив “. “, споделя Симона Кръстева.

„ 30 под 30 “ е най-вдъхновяващият и оптимистичен план на Forbes. Всяка година селекцията отличава младите и новаторски водачи под 30-годишна възраст, които имат всички нужни познания и умения, както и визията да трансформират България и света към по-добро. Селекцията събира на едно място носители на смяна в ceктoри като бизнес, спорт, обществено предприемачество, просвета, технологии, опазване на здравето, просвета и медии, които въодушевяват с образеца си, с метода, по който преодоляват компликациите по пътя към триумфа, като в това време въплъщават полезностите на Forbes за предприемачески дух и иновативност. „ 30 под 30 “ е трамплин за развиването на определените в селекцията – както в България, по този начин и чужбина, а участниците в нея ни оказват помощ да отправим взор в бъдещето и да забележим какво ни чака.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР