Водеща версия за хакерската атака над Български пощи е намеса

...
Водеща версия за хакерската атака над Български пощи е намеса
Коментари Харесай

Сарафов: Водеща версия за хакерската атака над Български пощи е намеса на структури в Русия

Водеща версия за хакерската офанзива над " Български пощи " е интервенция на структури, намиращи се на територията на Русия. Делото за следствието на офанзивата е поверено в Националната следствена работа и предоставено на новосъздадения отдел " Киберпрестъпления ".

Това сподели на конференция в Поморие заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. На брифинга участва и основният прокурор Иван Гешев.

Сарафов уточни, че не би могъл да даде изчерпателна информация за реализирано в хода на следствието, защото става въпрос за следствена загадка и разгласяването може да случи само от съответния наблюдаващ прокурор. Разследваме доста интензивно всички версии, само че водеща е - офанзива за дестабилизация от страна на структури или обособени хакери от територията на Руската федерация, добави Сарафов. 

На въпрос до каква степен е стигнало следствието за присъединяване на гранични служители на реда в трафика на мигранти, Иван Гешев съобщи, че това е следствие от протичащото се в системата. " Да прехвърляме отговорността главно на Министерство на вътрешните работи, не е заслужено. Не може една конструкция да е отговорна за всичко. Дали има забъркани служители на реда  - несъмнено има, и освен служители на реда, има несъмнено забъркани на всевъзможни равнища държавни чиновници, в това число и в правосъдната власт ", сподели Гешев и разяснява, че всичко това е следствие от това, което се случва - неустойчивост, законодателен волунтаризъм, което пречи на битката с миграцията, съвсем изчезналото взаимоотношение сред институциите, дълбокото недоумение на правовата страна и върховенството на закона. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР