Водеща тема на формата е европейската координация за приемане на

...
Водеща тема на формата е европейската координация за приемане на
Коментари Харесай

Зам.-министър Райчева участва в извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

Водеща тематика на формата е европейската съгласуваност за приемане на бежанци от Украйна
Заместник – министър Таня Райчева срещна участниците с подхванатите от държавното управление на България ограничения все още. Тя даде настояща информация за броя на миналите границата ни и на останалите на територията на страната ни украински жители. България поставя всички старания да бъдат адресирани техните потребности от заслон, здравни грижи, достъп до пазара на труда, обучение и други Към момента над 16 000 са записаните за краткотрайна протекция, продължава да пораства и броят на подадените молби за интернационална протекция.

Райчева се причисли към визията, че отговорностите по приема следва да се споделят и е нужна поддръжка за най-засегнатите страни членки, като акцентира нуждата от бърз и структуриран отговор.

В дълготраен проект заместник-министърът изрази безапелационна позиция за продължение работата по Пакта и установяването на механизъм за взаимност на равнище Европейски Съюз.

Зам.-министър Райчева поддържа позицията на Председателството, че следва да се положат всички старания за попречване на рисковете по повод контрола на външните граници и сигурността и увери, че българските гранични органи правят всички инспекции за сигурност според Шенгенския граничен кодекс. Предприети са и съответните ограничения за предварителна защита на рисковете от трафик на хора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР