Водеща тема на днешните гръцки вестници е вчерашното заседание на

...
Водеща тема на днешните гръцки вестници е вчерашното заседание на
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия и Гърция трябва взаимно да си пазят гърба

Водеща тематика на днешните гръцки вестници е вчерашното съвещание на Националния съвет за външна политика, в който вземат участие представители на показаните в Народното събрание гръцки партии. Заседанието е било отдадено на гръцкия отговор на съглашението сред Турция и Либия за разграничение на морските пространства, с което двете страни в действителност си поделят забележителна част от изключителната икономическа зона, за която претендира Атина в Средиземно море, написа Novini.bg.

``
реклама

" Ефимерида звук синдактон " оповестява на първа страница за резултатите от вчерашното съвещание на Националния съвет за външна политика с присъединяване на представители на главните партии в страната, отдадено на турските провокации и по-конкретно на оспорването на гръцките суверенни права в Средиземно море.

Външният министър Никос Дендиас е споделил, че съвещанието е минало в дух на единение, а вестникът разяснява, че партиите са посочили самообладание. Гърция се е обърнала и към генералния секретар и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а Дора Бакояни от Нова народна власт е предложила казусът със съглашението сред Турция и Либия да бъде изпратен и в Международния съд на Организация на обединените нации в Хага. Премиерът Кириакос Мицотакис ще изиска дейностите на Турция да бъдат наказани и от Европейския съвет. 

За " единение в компликациите " написа и проправителственият " Филелефтерос ". Според вестника на съвещанието на Националния съвет за външна политика е бил доказан непоклатимият вътрешен фронт против турските дейности, а всички парламентарно показани партии (Нова народна власт, СИРИЗА, Движението за смяна, Гръцко решение и МеРА25) уверено са подкрепили националната линия.

" Та неа " написа, че във връзка със съглашението сред Турция и Либия за разграничение на морските пространства сред тях, което заличава огромна част от гръцката изключителна икономическа зона южно от остров Крит, Атина и Париж обмислят опцията там да бъде изпратен френски проучвателен транспортен съд, придружаван от френска фрегата, с което да бъдат отхвърлени турските искания, без да бъде рискувано директно опълчване сред Гърция и Турция. Турция към този момент разгласи желание да изпрати проучвателен кораби в региона.

" Катимерини " разгласява и изявление със сръбския президент Александър Вучич, който през вчерашния ден и през днешния ден е на публично посещаване в Атина. В изявлението Вучич декларира, че Сърбия и Гърция би трябвало взаимно " да си пазят гърба ". Като приоритет сръбският президент акцентира построяването на железопътната линия Пирея - Будапеща през Белград. Той акцентира, че Европейският съюз остава стратегическа цел на Сърбия, а на въпрос за меморандума сред Анкара и Триполи декларира, че Сърбия постоянно поддържа спазването на интернационалното право.

" Евровизия ", изборите и Стефанос Циципас са били главните тематики, за които гърците са правили изследване в търсачката на Google през предходната година, оповестява " Катимерини ". Поради многото избори, които се организираха в Гърция - за Европарламент, за локални органи на властта и за парламент, въпросът " Къде мога да гласоподавам? " е бил измежду най-често задаваните от гърците в интернет. Други тематики, които са ги интересували, са били сериали и риалити формати. Сред личностите, които са интересували гърците през тази година, преди всичко е тенисистът Стефанос Циципас, който означи отличен сезон, доближи до пето място в международната класация и завоюва финала на ATP в Лондон.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 9 секунди) Рейтинг: 2730 | Одобрение: -6375 Тези са най-големите ни врагове! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР