Водещ симптом при хората, които минават по-леко през коронавируса, е

...
Водещ симптом при хората, които минават по-леко през коронавируса, е
Коментари Харесай

Пулмолог: Водещ симптом за по-леко прекарване на COVID-19 е високата температура

Водещ признак при хората, които минават по-леко през ковид, е температурата! Това съобщи пулмологът доктор София Ангелова пред Българска национална телевизия.
Не се плашете от температурата – това е защитна реакция на организма ни. При висока температура вирусите умират. Затова не би трябвало да бързаме да я смъкваме, безапелационна е Ангелова. И предизвести, че има доста случаи, в които температурата остава дълго време – и до 14 дни.
 Доц. Любомир Киров: Нямаме пациент със признаци, който да сме решили да тестваме и да не е излязъл положителен Доц. Любомир Киров: Нямаме пациент със признаци, който да сме решили да тестваме и да не е излязъл положителен
“Ситуацията сега изисква напълно да се промени тактиката. Предлагаме първо да се усили броят на признаците на ковид...
При засилващ се зной търсите профилирана помощ. Важно е обаче за какъв зной става въпрос – при раздробяване на думи, даже неспособност да приказваш, тогава следва да има обзор и да се мери сатурацията (т.е. насищането на О2 на кръвта). Това са 15% от заболелите от COVID-19, разясни Ангелова.
Лекарят не отличи един признак, присъщ единствено за COVID-19 – загубата на аромат и усет не се появява при всеки, предизвести тя. Д-р Ангелова предизвести и, че при някои пациенти провалите от ковид да се задържат по-дълго време.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР