Водещ руски пропагандист обвини собственика на Вагнер, че е излязъл

...
Водещ руски пропагандист обвини собственика на Вагнер, че е излязъл
Коментари Харесай

Пригожин бил „излязъл от релси“ заради парите

Водещ съветски пропагандист упрекна притежателя на " Вагнер ", че е " излязъл от релси ", откакто е получил милиарди рубли публични средства, оповестява Агенция Франс Прес.

През миналия уикенд ръководителят на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин поведе силите си в временен протест против висшето военно управление на Русия, което провокира земетресения в Кремъл.

" Пригожин е излязъл от релси поради огромните пари ", съобщи Дмитрий Кисельов в седмичното си телевизионно предаване. Без да дава доказателства, водещият сподели, че ЧВК „ Вагнер “ е получила повече от 858 милиарда рубли (или 9.7 милиарда долара) държавни средства.

По-рано тази седмица Владимир Путин призна, че съветските управляващи " напълно " са финансирали паравоенното формация. Между май 2022 г и май 2023 г " Вагнер " е получила повече от 86 милиарда рубли от съветската страна, по думите на президента.

В неделя в. „ Уолстрийт джърнъл “ написа, че сътрудници от Федералната работа за сигурност са нахлули в централата на " Вагнер " в Санкт Петербург, с цел да намерят доказателства за финансови злоупотреби против Пригожин.

Изтеглянето на частната военна компания " Вагнер " от бойното поле в Украйна не се отразява на бойния капацитет на Русия, съобщи генерал-полковник Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита в долната камара на съветския парламент. По думите му, Пригожин е желал да завоюва повече пари, само че е имал и упоритости за власт, тръгвайки на поход против Москва.
Пригожин беше осведомен, че в случай че не подписа контракт с Министерството на защитата, „ Вагнер “ няма да взе участие в специфичната военна интервенция. Т.е. няма да се отделят никакви материални средства.
Андрей Картаполов – ръководител на комисията по защита в Държавната Дума

А за господин Пригожин това е най-важното. Първо са парите, второ – глупави и прекомерни упоритости, и трето – страстите, положението, в което е бил. Всичко това способства за опит за държавна измяна и машинация на неговите съратници.

Картаполов добави, че съветската постоянна войска е съумяла да отблъсне украинските сили и без бойци на " Вагнер ". Той счита, че „ няма да се наложи нова мобилизационна вълна в Русия “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР