Водещ немски молекулярно-биологически консорциум представя първата в света изкуствена утроба

...
Водещ немски молекулярно-биологически консорциум представя първата в света изкуствена утроба
Коментари Харесай

Изкуствена утроба „износва“ бебета по поръчка

Водещ немски молекулярно-биологически консорциум показва първата в света изкуствена вътрешност EctoLife

Тя може да „ износва “ до 30 000 бебета годишно.

„ Новата идея е основана на над 50-годишен опит в новаторските научни проучвания “, споделя Хашем ал-Гайли водещ архитект. Той е молекулярен биолог, продуцент, режисьор и теоретичен комуникатор от Берлин.

EctoLife работи единствено с възобновими източници на сила

Тя разрешава на безплодни двойки да станат биологически родители на лично поколение.

„ Това е идеално решение за дами, които са претърпели хирургична интервенция поради рак или други затруднения. С EctoLife преждевременното раждане и цезаровото сечение остават в предишното. Тя може да помогне на страни, които страдат от съществено понижаване на естествения приръст на популацията, като Япония, България, Южна Корея и други

„ По данни на Световната здравна организация към 300 хиляди дами умират от затруднения по време на бременността. EctoLife е предопределена за облекчение на човешките премеждия и намаляване вероятността от цезарово сечение “, споделя доктор Хашем.

В изявление за Science and Stuff Ал-Гайли споделя, че съгласно него EctoLife ще размени естественото раждане в бъдеще

Ще бъдат издигнати 75 цялостно функционални самостоятелни модула, във всеки от които ще има до 400 изкуствени утроби, или така наречен „ капсули на растежа “. Всяка капсула е основана по този начин, че да подхожда на изискванията в женския организъм .

„ EctoLife ще разреши на вашето дете да се развива в среда, свободна от инфекции. Капсулите са направени от материали, препятстващи развиването на микроби по повърхността им. Снабдени са с сензори, които наблюдават виталните индикатори на бебето – сърцетуптене, температура, кръвно налягане, периодичност на дишане и засищане с О2. Изкуствен разсъдък следи физическите особености на детето и оповестява за евентуални генетични аномалии “, се споделя в презентацията.

EctoLife имат екран, на който в действително време се изобразяват данни за развиването на бебето

Те се изпращат на мобилния телефон на родителите. Приложението разрешава да се следи развиването на плода с висока резолюция. Специален раздел в приложението разрешава да споделяте информацията с околните си.

EctoLife ви дава опция да редактирате някои черти на вашето дете, които не ви харесват, включително да настроите цвета на очите , на косите, тена на кожата, физическата мощ, растежа и интелектуалното равнище.

В рекламата на продукта се споделя: „ Ако желаете детето ви да се откроява и да има ярко бъдеще, нашият първокласен пакет ви предлага опция генетично да проектирате ембриона преди имплантирането му в изкуствената вътрешност. Благодарение на инструмента за редактиране на гените CRISPR-Cas 9 можете да проектирате всеки симптом на вашето дете с необятен диапазон от над 300 гена. Да коригирате наследствени генетични болести, които са част от фамилната ви история. Така потомството ви ще има здравословен, удобен живот, освободен от генетична обремененост “.

Инфо: parametric-architecture.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР