Водещ германски икономически институт понижи прогнозата си за растежа през

...
Водещ германски икономически институт понижи прогнозата си за растежа през
Коментари Харесай

Очакванията за икономически растеж на Германия стават по-песимистични

Водещ немски стопански институт намали прогнозата си за растежа през 2021-а, защото слабият ритъм на имунизация и нарасналите се разновидности на ковид могат да доведат до удължение на рестриктивните мерки на бизнес интензивността в Германия, съобщи Асошиейтед прес.

Очакванията към този момент са за нарастване на брутния вътрешен артикул с 3,7 на 100 за тази година, което е с цялостен процентен пункт по-малко в съпоставяне предварителната оценка от есента.

Германия претърпя сложна трета вълна на пандемията с повишаване на броя на инфектираните и с повече пациенти с COVID-19, които се нуждаят от интензивни медицински грижи. В същото време имунизациите против вируса са с по-бавен ритъм, в сравнение с в Съединени американски щати и Англия, въпреки че през последната седмица той леко се форсира в Германия, отбелязва АП.

Торстен Шмидт, основен прогнозатор в институт за стопански проучвания " Лайбниц " в Есен, разяснява през днешния ден, че упованията са рестриктивните мерки поради пандемията да стартират да отслабват в средата на второто тримесечие и да отпаднат в по-голямата си част до края на третото тримесечие.

Германската стопанска система поема още веднъж нагоре след спада от 4,9 на 100 през 2020-а. Износът и промишленият бранш са се приспособили по-добре към рестриктивните мерки поради Ковид-19, само че фирмите от бранша на услугите и търговията на дребно, които зависят от живите контакти, не престават да регистрират огромни загуби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР