Водещ генерал на Южна Корея обеща отмъщение срещу Севера и

...
Водещ генерал на Южна Корея обеща отмъщение срещу Севера и
Коментари Харесай

Южна Корея подготвя превантивен удар срещу Севера

Водещ военачалник на Южна Корея даде обещание възмездие против Севера и поддръжка за защитната система „ Убийствена верига”, след началото на масирано взаимно военно обучение със Съединени американски щати.

Командващият генералния щаб на Южна Корея военачалник Джеонг Кионг-Доо съобщи, че севернокорейската опасност е „ по-сериозна от всякога” и предизвести Пхенян, че ще „ съжалява” за всяка провокация.

Тръмп похвали Ким, спада ли напрежението

Тръмп още веднъж: Ким същински ще съжалява. Пекин обезпокоен

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Преди това Корейската национална партия заплаши Вашингтон и Сеул с „ безмилостно отмъщение” за провеждането на 10-дневните военни учения под кодовото име „ Улчи – Фрийдъм гардиън”. Според Пхенян задачата е трениране на навлизане на севернокорейска територия.

„ Съединени американски щати не би трябвало да не помнят, че нашата военна мощност се намира в положение на подготвеност за ракетен пуск. Отговорността за пагубните последствия, които ще бъдат породени от военни учения, лежи напълно на гърба на Съединени американски щати, които са избрали пътя на военна борба с нас”, гласи изказването.

Междувременно сана ясно, че севернокорейският водач Ким Чен Ун е посетил скрито щаба на една от частите на Корейската национална войска, дислоцирани наоколо до границата с Южна Корея.

Това обаче не е отразено от севернокорейската телевизия, която другояче следи всяко едно негово деяние. Остават незнайни и аргументите за визитата му. По мнение на южнокорейското разузнаване, сходна загадка ревизия е извънредно нетипична и може да свидетелства за подготовката на военна провокация към Сеул.

В отговор на тези закани Южна Корея приготвя нова отбранителна тактика, наречена „ Убийствена верига”.

Тя включва предпазен удар против Севера, офанзива с стандартни оръжия, предопределена да унищожи основни севернокорейски цели, както и унищожаване на водача Ким Чен Ун.

„ Всеки квартал на Пхенян, изключително тези където евентуално се крие севернокорейското управление, ще бъде изцяло погубен от балистични ракети с високоексплозивни бойни глави, незабавно щом северът покаже някакви признаци за потребление на нуклеарно оръжие”, оповестиха от южнокорейското военно командване.

Тази седмица в Южна Корея се организират огромни военни учения с присъединяване на 50 000 южнокорейски и 17 500 американски бойци.

В тях вземат участие и офицери от Австралия, Канада, Колумбия, Дания, Нова Зеландия, Холандия и Англия под командването на Организация на обединените нации.

Australia's involvement in war games between the US and South Korea a "suicidal act ": North Korea. https://t.co/bCYaUItc5d #7News pic.twitter.com/wpgoeX2vDO
— 7 News Melbourne (@7NewsMelbourne) August 22, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР