Полски служител остро критикува филм, който изследва миграционната криза на границата между Полша и Беларус

...
Водещ член на консервативното правителство на Полша остро разкритикува филм,
Коментари Харесай

Водещ член на консервативното правителство на Полша остро разкритикува филм, който изследва хуманитарната катастрофа, засягаща мигрантите заедно границата между Полша и Беларус

От ВАНЕСА ГЕРА, 5 септември 2023 г., 6:12 ч. Бежанци и мигранти от правителствата в Полша и другаде в Европа, гледна точка, отразена във филма.

На пресконференция във Венеция тя описа широкомащабната миграция към Европа на хора, бягащи от конфликти и бедност, като екзистенциална криза за континента, като каза, че проблемът ще се изостри в бъдеще поради изменението на климата. Холанд каза, че европейците ще трябва да решат дали да се изправят пред предизвикателството хуманно или не, изглеждайки песимистично. да се справим днес с бъдещето, което, страхувам се, може да бъде подобно на опита от миналото“, каза тя.

През 2021 г. беларуският диктатор, Александър Лукашенко облекчи достъпа до полети и визи за мигранти от Близкия изток и Африка до Беларус, улеснявайки пътя им до границата. Беларуските пазачи в някои случаи използваха сила, за да ги избутат през границата към страните от ЕС.

Полша обвини Лукашенко, съюзник на руския президент Владимир Путин, че се стреми да посее раздори в региона. В много случаи полските граничари избутаха мигрантите обратно в Беларус и отказаха да им позволят да кандидатстват за убежище. През лятото на 2021 г. мигрантите се оказаха блокирани в ничия земя между Полша и Беларус, където им беше отказана хуманитарна и медицинска помощ.

Активистите са съобщи за смъртта на десетки в граничната зона.

„Разбрах, че на границата се създава тренировъчен лагер за жестокост. Според мен това беше чисто политическо решение“, каза Холанд в скорошно интервю за полския Newsweek, в което тя обвинява популистки политици в Полша и другаде, че се стремят да спечелят политически точки с това, което тя описа като недалновиден и нехуманен подход към миграция.

Холандия е сред видните обществени фигури в Полша, които осъдиха полските власти за отношението им към мигрантите. Критиците твърдят, че въпреки че Беларус е виновна за използването на мигрантите като пионки в цинична геополитическа игра, демокрация и членка на ЕС като Полша е трябвало да ги третира в съответствие с международното право, като им позволи да кандидатстват за убежище.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Полските власти обвиниха своите критици и полските активисти, които се мобилизираха да помогнат на мигрантите, че накърняват интересите на Полша.

Филмът излиза в Полша на 22 септември.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР