Воденият от Юрген Клоп тим на Ливърпул, убедителен лидер в

...
Воденият от Юрген Клоп тим на Ливърпул, убедителен лидер в
Коментари Харесай

Бивша звезда на Арсенал: Този Ливърпул е по-добър от „Непобедимите”

Воденият от Юрген Клоп отбор на Ливърпул, безапелационен водач в британската Висша лига през сегашния сезон, е по-впечатляващ от “Непобедимите” на Арсенал от 2003-04, счита някогашният състезател на “артилеристите” Еманюел Пти.

След 29 изиграни кръга, настоящият европейски клубен първенец е на 25 точки пред втория Манчестър Сити с едвам една загуба от началото на сезона в Премиършип. Пти, който изигра 116 мача за Арсенал, подвигна купата на страната и ФА Къп през 1998, е на мнение, че тимът на Клоп е по-впечатляващ от състава на “топчиите”, който сграбчи шампионаската купа преди 16 години без да допусне проваляне. “Изпитвам голямо почитание към някогашните си съотборници, само че когато погледна към този тим на Ливърпул, и това което те вършат през последните два сезона…Хората ги наблюдават и проучват, тъй като предходната година станаха европейски клубни първенци, само че те са на извънредно равнище от 2-3 години насам”, стартира той за Daily Mirror.

“Невероятно е това, което вършат – рядко се вижда един тим да печели толкоз доста мачове и да бъде толкоз доминантен против противниците си когато и да е. И двата отбора бяха велики и ще останат такива в историята, само че за мен този състав на Ливърпул има нещо особено. Трудно е да опиша какво усещам, когато следя този отбор, само че не си припомням да усещах сходно нещо, когато гледах “Непобедимите”. Те ме впечатлиха повече в сравнение с този несломим отбор. Сигурен съм, че почитателите на Арсенал няма да са изключително щастливи от това изявление. Но би трябвало да съм почтен. Когато погледна този тим – мотивацията, интензитетът, толкоз доста надарени играчи на едно място. Има нещо друго в тях”, показа още французинът.

Все още остава неразбираемо по кое време шампионатът във Висшата лига ще бъде възобновен, като все още футболът в страната е прекратен най-рано до 30 април поради пандемията от ковид. Министър-председателят на Англия Борис Джонсън наложи цялостна обсада в понеделник вечер, предупреждавайки хората да си останат по домовете или при нарушаване на карантината, да бъдат санкционирани. Ръководни лица от Висшата лига ще се съберат на 3 април, с цел да обсъдят спомагателни проекти за сезон 2019-20.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР