Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана победи Селтик с

...
Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана победи Селтик с
Коментари Харесай

"Aстана" победи "Селтик", но ще играе в Лига Европа

Воденият от Станимир Стоилов отбор на " Астана " победи " Селтик " с 4:3 във втория мач от плейофния кръг на Шампионската лига. Успехът обаче не бе задоволителен за първенеца на Казахстан да се класира за групите на шампионата, откакто срещата в Глазгоу преди седмица приключи 5:0 в интерес на " детелините ".

Двубоят в " Астана " обаче бе доста забавен и " Астана " бе по-близо до безспорната сензация, в сравнение с демонстрира крайният резултат. Играчите на Стоилов водеха с 4:1 в един момента от срещата, а единствено невероятни пропуски на Патрик Твумаси лишиха отбора от още голове.

Домакините откриха резултата в 26-ата минута, когато удар на Шомко бе отклонен в личната му врата от 19-годишния защитник на гостите Кристофър Айер.

Още в ответната офанзива " Селтик " можеше да изравни, само че Скот Синклеър пропусна, останал очи в очи с вратаря на " Астана ". Все отново някогашният състезател на Манчестър Сити се реваншира за пропуща си в 34-ата минута, когато с фалцов удар изравни за 1:1, правейки общия резултат 6:1 в интерес на шотландците.

" Астана " обаче стартира вихрено второто полувреме и до 49-ата минута поведе с 3:1. Първо Серикжан Мужиков осъществя с удар от близка отдалеченост, а в идната офанзива Твумаси повиши на 3:1.

В 55-ата минута Жуниор Кабананга пропусна да повиши на 4:1 от границата на вратарското поле, само че в 69-ата минута това въпреки всичко стана след страховит независим пробив на Твумаси.

Сърджан Граховац опитва да вкара пети гол за " Астана " в 74-ата минута, само че Крейг Гордън майсторски избави. Три минути по-късно Твумаси пропусна 100-процентово състояние, стреляйки с воле над напречната греда от малко повече от 5 метра разстояние.

Това сякаш прекърши стремежа на домакините и в края на дуела " Селтик " осъществя два гола, оформяйки общия резултат от двете срещи на 8:5 в своя изгода. Първо Оливър Нтчам матира за повторно Ерич с удар от границата на наказателното поле, а в 90-ата минута и Лей Грифитс записа името си измежду голмайсторите.

Така " Селтик " чака жребия за групите на Шампионската лига в четвъртък, до момента в който " Астана " ще разбере в петък противниците си в групите на Лига Европа.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР