Воденичен камък от 300 000 лв. дълг тежи на червения

...
Воденичен камък от 300 000 лв. дълг тежи на червения
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Вестник Дума дължи 300 бона за печат

Воденичен камък от 300 000 лева дълг тежи на аления вестник „ Дума ”. Толкова дължи партийният орган на печатница „ Алианс принт ”, научи Lupa.bg от свои източници на „ Позитано ” 20.

Дългът е насъбран в продължение на години, само че предстои на погашение и това е огромен проблем за управлението на партията. В „ Дума ” работят 12 публицисти и 4-5 страньори, а тиражът на ежедневника е към 8000 копия. Колко от тези бройки остават брак – не е ясно. Според някои източници, към 30% от тиража остава неосъществен.

Въпреки финансовата застоялост на „ Позитано ” 20 обаче социалистите не се тормозят, че партийният орган ще спре да излиза.

„ Дума не може да спре. Може да няма пари за заплата на Корнелия Нинова дори, само че за " Дума " ще има – тя е записана в устава! ”, безапелационни са в столетницата.

Хора от Българска социалистическа партия припомниха, че по-скоро имало заплаха „ Дума ” от всекидневник да се трансформира в седмичник. Анализаторите в алената централа обаче седнали на масата да обсъдят тази опция и открили, че на пазара на седмичниците конкуренцията е доста по-голяма и за Българска социалистическа партия ще е по-изгодно „ Дума ” да си остане всекидневник.  

„ Въпросът с " Дума " може доста елементарно да се реши, като се откри външен издател. Има най-малко двама искащи, само че Корнелия е срещу това решение. Навремето Първанов откри Манджуков, след това Станишев – Николай Малинов. Мишо Миков изгони Малинов и след него Нинова реши нещата да си останат по този начин ”, разяснява пред Lupa.bg партиен функционер. 

Въпреки увереността на социалистите, че „ Дума ” е безконечна, дано въпреки всичко да напомним, че през 1998 година поради дълг към печатницата вестникът стопира. ИПК “Родина ” взима това решение, откакто фирмата-издател на партийния орган продължава да натрупа отговорности и не съблюдава погасителния проект. Тогава публицистите са пуснати в насилствена безсрочна почивка. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР