Водени от мисията си да помагат на всяка майка, така

...
Водени от мисията си да помагат на всяка майка, така
Коментари Харесай

УМБАЛ „Софиямед“ с нова услуга, вдъхновена от следродилния патронаж

Водени от задачата си да оказват помощ на всяка майка, тъй че да се усеща спокойна и уверена освен по време на престоя си в родилния дом, само че и в уюта на личният й, експертите от Отделение Неонатология към УМБАЛ „ Софиямед “ започват услугата, въодушевена от следродилния акушерския патронаж „ Следродилна грижа вкъщи “.

Тя се предлага под формата на пакет, който включва: 3 бр. домашни визити от високо квалифицирани неонатологични акушерки за обзор на общото положение и гладката акомодация на майка и бебе вкъщи, с дълготрайност един астрономически час в границите на първите 3 месеца след раждането
Обстоятелствено разяснение на техниките за кърмене, режима на хранене на бебето, препоръки за неговото здраве, развиване, хигиена и имунизационния календар
Консултации по телефон с екипа от лекари-неонатолози на отделението
Дейността на акушерката по време на всяко посещаване включва контролни наблюдения, препоръки и насоки по отношение на грижата за бебето и като цяло за възобновяване на майката след раждането.

При определяне на съществени отклонения от нормата с неспособност за промяна в домашни условия или нужда от медикаментозно лекуване, посещаващата акушерка от екипа на „ Софиямед “ ще дава насоки за обзор и лекуване при съответния медицински експерт.


„ Посещенията в границите на пакетната услуга майките ще могат да възнамеряват 3 пъти за 1 месец -веднъж седмично в границите на първият месец след изписването или до 3-тия, в комфортно за фамилията време.

Висококвалифицирана акушерка ще ги посети в комфорта на техния дом, снабдена с всички нужни консумативи, здравно съоръжение и защитна екипировка.

На всяка майка ще се дава самостоятелен Дневник на майката и бебето, в който акушерката ще вписва всички свои препоръки към родителите и насоки за държание “, разяснява старшата неонатологична акушерка на Отделението в „ Софиямед “ Катя Стоянова.

Услугата е годна единствено за София- град. Всички съвещания на място се реализират само и единствено след обширно изясняване на здравното положение на фамилията, със съответните защитни средства – маски, шапка и ръкавици,като здравният статус на акушерките се наблюдава ежеседмично.

Новата ни услуга е ориентирана към обгрижване и консултация на здрави новородени до 28 ден от раждането или до първото им тримесечие и не е ангажирана със незабавни здравословни положения касаещи неотложна лекарска помощ.

Тя и под никаква форма не анулира нуждата от следене на здравословното положение на детето от персоналния педиатър, който ще посети родителите вкъщи, в първите дни след раждането.

Въпреки това, за спокойствието им те ще могат да разчитат на висококвалифицираната помощ с изключение на на нашите неонатологични акушерки на място, в техния дом, само че и на нашите лекари -неонатолози по телефон, безкрайно в границите на периода на пакетната услуга “, прецизира доктор Жана Станева, шеф Отделение по неонатология в УМБАЛ „ Софиямед “

Информация за новата услуга „ Следродилна грижа вкъщи “ родителите могат да получат от уеб страницата на лечебното заведение www.hospitalsofiamed.bg или на тел . 089 555 5086
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР